Sundstagymnasiet i Karlstad

Sundstagymnasiet i Karlstad är en levande skola med skön stämning. Här kan du läsa kreativa och teoretiska program inom bland annat kultur, musik och samhällsvetenskap. Lektioner på Sundstagymnasiet varvas med bred underhållning i aulan och varierande dagar.

Positiv stämning och bra lärare

Sundstagymnasiet är berömt för sin varma och positiva stämning med engagerade och kreativa elever och lärare. På skolan kan du välja på Samhällsvetenskapsprogrammet, Estetiska programmet med fem olika inriktningar och Humanistiska programmet. Sundstagymnasiet erbjuder även gymnasiesärskola.

Fräscha och inspirerande lokaler

Vill du utveckla din kreativitet och lära dig mer om kultur och samhälle? På Sundstagymnasiet i Karlstad finns många spännande val. I skolans fräscha lokaler ryms bland annat ateljéer, dans- och teaterlokaler, musikstudio, film- och radiostudios och en mysig innegård, bibliotek och cafeteria. Aulan på skolan används som provskrivningssal men även som arena för elevframträdanden och stadens konserter. Det var i Sundstagymnasiets aula som The Beatles gjorde sin första livespelning i Sverige 1963!

Nära kontakt med Älvkullegymnasiet

Sundstagymnasiet arbetar tillsammans med grannskolan Älvkullegymnasiet och tillsammans har de båda skolorna en lång tradition av gemensamma aktiviteter och traditioner. Några exempel på evenemang på skolorna är SÄG-festival, filmdag, tårt- och pepparkakstävling, nattinnebandy poängjakt och julkalender.

Är du intresserad och vill veta mer om Sundstagymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sundstagymnasiet

Högskoleförberedande program
Estetiska programmet Ort Recensioner
Estetiska programmet, Bild & formgivning Karlstad
Estetiska programmet, Dans Karlstad
Estetiska programmet, Estetik & media Karlstad
Estetiska programmet, Musik Karlstad
Estetiska programmet, Teater Karlstad
Humanistiska programmet
Humanistiska programmet, Kultur Karlstad
Humanistiska programmet, Språk Karlstad
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap Karlstad
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation Karlstad
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap Karlstad

Visa alla

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sundstagymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors

654 63 Karlstad

karlstad.se

Älskar Pär i bibblan   |   2018-04-24
Älskar Sundsta. Folk snackar om att det är flummigt för att det går massa esteter här. Tycker det är kul med lite blandat folk. Men det är absolut inte bara "flummiga människor"! Händer mycket kul på skolan som godisjakter, koncerter och spex. Skön stämning på skolan. Vissa lärare som är otroligt bra, vissa som är mindre bra. Men det som gör sko...
Visa hela
AH   |   2017-06-28
Bra stämning och relativt väldigt bra lärare. Men väldigt mycket flum och ingen jättebra ordning.
Myran   |   2017-02-15
Vet inte hur beteende programmet är för går fortfarande i ettan men skolan är bra och jag tror framtiden kommer bli lika så.