Ämne/inriktning

Sundstagymnasiet i Karlstad

Sundstagymnasiet i Karlstad är en levande skola med skön stämning. Här kan du läsa kreativa och teoretiska program inom bland annat kultur, musik och samhällsvetenskap. Lektioner på Sundstagymnasiet varvas med bred underhållning i aulan och varierande dagar.

Positiv stämning och bra lärare

Sundstagymnasiet är berömt för sin varma och positiva stämning med engagerade och kreativa elever och lärare. På skolan kan du välja på Samhällsvetenskapsprogrammet, Estetiska programmet med fem olika inriktningar och Humanistiska programmet. Sundstagymnasiet erbjuder även Gymnasiesärskola

Fräscha och inspirerande lokaler

Vill du utveckla din kreativitet och lära dig mer om kultur och samhälle? På Sundstagymnasiet i Karlstad finns många spännande val. I skolans fräscha lokaler ryms bland annat ateljéer, dans- och teaterlokaler, musikstudio, film- och radiostudios och en mysig innegård, bibliotek och cafeteria. Aulan på skolan används som provskrivningssal men även som arena för elevframträdanden och stadens konserter. Det var i Sundstagymnasiets aula som The Beatles gjorde sin första livespelning i Sverige 1963!

Nära kontakt med Älvkullegymnasiet

Sundstagymnasiet arbetar tillsammans med grannskolan Älvkullegymnasiet och tillsammans har de båda skolorna en lång tradition av gemensamma aktiviteter och traditioner. Några exempel på evenemang på skolorna är SÄG-festival, filmdag, tårt- och pepparkakstävling, nattinnebandy poängjakt och julkalender.

Är du intresserad och vill veta mer om Sundstagymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Sundstagymnasiet

Välkommen till öppet hus på Sundstagymnasiet. Träffa lärare, elever och kolla in skolans lokaler.

Varmt välkommen följande datum:
Datum:   2017-01-18    Tid:   17:00 - 19:00 Informationskväll

Utbildningar - Sundstagymnasiet

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sundstagymnasiet.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt

Andel lärare med leg. och behörighet 2016

Karlstad

Antal elever per lärare 2015

Sundstagymnasiet 13,2
Karlstad 13,4
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2015: 905

source Källa: Skolverket

Estetiska programmet 14,1 91,5 % 74 % expand
Humanistiska programmet 16,0 .. .. expand
Samhällsvetenskapsprogrammet 13,4 85,4 % 73 % expand

Kontaktuppgifter till Sundstagymnasiet

Sävegatan 7
654 63 Karlstad

karlstad.se

Kontakta Sundstagymnasiet

Evelina och Fransson   |   2015-04-20   |   Sundstagymnasiet
Vi lärde känna oss själva otroligt mycket under dessa tre år. Genom produktionerna vi satte upp och den övriga undervisningen fick vi självförtroendet vi behövde för att komma ut i vuxenlivet, och briljera! Vi önskar den som funderar på att söka till teaterprogrammet på Sundsta att ta chansen till tre fantastiska år!
Sasori   |   2015-04-17   |   Sundstagymnasiet
De tre bästa skolåren i mitt liv. :) saknar det väldigt mycket.

Forum om Sundstagymnasiet

Här kan du ställa frågor om Sundstagymnasiet och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Sundstagymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Baseras på 2 recensioner
Öppet hus-kalender