Kök och servering - Hitta din gymnasieutbildning

Kök och servering - Hitta din gymnasieutbildning

Kök och servering

Gillar du matlagning och vill jobba med människor? Vill du jobba som kock, servitris eller kallskänka i framtiden? Då kan inriktningen Kök och servering vara något för dig. Kök och servering kan du läsa på Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Visar 1-48 av 48 träffar
Sökresultat Program Ort
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Bessemerskolan
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Sandviken
Är du en talang i köket? Brinner du för god service? Restaurang och livsmedelsprogrammet på Bessemerskolan är programmet för dig...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Stockholms Internationella Restaurangskola
         
(4)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Stockholm
Vill du gå på en skola som ger dig goda framtidsutsikter? Väljer du Stockholms Internationella Restaurangskola kommer du att gå...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Åre Gymnasieskola
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Åre
Vill du bli kock eller servitör med extra kompetens inom stora arrangemang i fjällmiljö? Då ska du söka till Åre...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Magnus Åbergsgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Trollhättan
Matlagning har blivit alltmer populärt och på TV avlöser kockprogrammen varandra. Kanske ser du en framtid i restaurangbranschen? Du vet...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Praktiska gymnasiet Halmstad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Halmstad
Vill du träna upp dina matlagningsfärdigheter under din gymnasietid? Då kommer du stortrivas på Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Praktiska Gymnasiet...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Fria Läroverken Norrköping
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Norrköping
Vill du jobba som kock, köksbiträde eller serveringspersonal efter gymnasiet? Välj Restaurang. Och livsmedelsprogrammet, Kök och servering på Fria Läroverken...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Nynäshamns gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Flera orter (2)
På Restaurang och livsmedelsprogrammet vid Nynäshamns gymnasium får du en grundutbildning för olika yrken inom restaurang, livsmedel och storhushåll. Under...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Gislaveds gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gislaved
Intresserad av att kombinera råvaror för att skapa spännande och kulinariska maträtter? Gislaved gymnasiums inriktning mot Kök och servering på...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Mimers Hus Gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Kungälv
Är du en kreativ person som gillar att laga mat? Då kan du plugga restaurang och livsmedelsprogrammet på Mimers Hus...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Alströmergymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Alingsås
Tycker du om att laga mat och drömmer om en framtid som kock, kallskänka, servitör eller hovmästare? På Alströmergymnasiet kan...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
De Geergymnasiet
         
(1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Norrköping
De Geergymnasiets Restaurang och livsmedelsprogram ger dig alla förutsättningar att vara kreativ inom matlagningskonsten och ge människor nya gastronomiska upplevelser....
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Bäckadalsgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Jönköping
Är ditt stora intresse matlagning och en framtid som kock? Då ska du läsa Restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning kök...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Jämtlands Gymnasium - Wargentin
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Östersund
Det här är programmet för dig som älskar att stå i köket och få ut din kreativitet i form av...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering
Skärgårdsgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Åkersberga
Restaurangprogrammet är till största delen en praktisk utbildning för dig som vill arbeta på restaurang med matlagning och servering i...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Praktiska Gymnasiet Gävle
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gävle
Inriktningen innebär att du lär dig att tillaga och servera mat till varm och kallkök samt storkök. Du jobbar under ett högt...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Grillska Gymnasiet Sundbyberg
         
(2)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Sundbyberg
Inriktningen Kök och servering på Restaurang och livsmedelsprogrammet på Grillska gymnasiet Sundbyberg är ett perfekt val för dig som gillar...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Tumba Gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Stockholm
Vill du jobba med matlagning i framtiden? Då passar det utmärkt att välja Restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Ystad Gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Ystad
Gillar du att laga mat och servera är Restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och servering utbildningen för dig. Du...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
RyssbyGymnasiet
         
(1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Ljungby
Är du intresserad av matlagning, råvaror och hur man kombinerar ihop olika maträtter? Då borde du studera inriktningen mot Kök...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Tranellska gymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Västerås
På Tranellska gymnasiet hittar du Västerås bästa restaurang och bageriutbildningar. I nyrenoverade lokaler mitt i stan utbildar du dig till...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering
Bruksgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Östhammar
Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om människor och vill arbeta med service....
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Västerbergslagens Utbildningscentrum
         
(1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Smedjebacken
Tycker du om att laga mat? Drömmer du om att bli kock och arbeta i ett kök eller i en...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Praktiska gymnasiet Södertälje
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Södertälje
Är du intresserad av matlagning och av smaket från världen över? Kanske har du drömmar av att arbeta i en...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Rudbecksgymnasiet Tidaholm
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Tidaholm
Gillar du att laga mat och vill lära dig hur det fungerar i restaurangbranschen? Plugga restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Praktiska Gymnasiet Borås
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Borås
Restaurang och livsmedelsprogrammet passar dig som gillar matlagning och är intresserad av smaker från hela världen. På Praktiska Gymnasiet i...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Impius Gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Helsingborg
Utbildningen vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder så som ADHD, Asperger syndrom, Autism etc. och som är intresserad av...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Mora gymnasium (f.d. S:t Mikaelsskolan)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Mora
Restaurang och livsmedelsprogrammet på Mora gymnasium i Mora är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta inom exempelvis restaurang, charkuteri,...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Praktiska gymnasiet Örnsköldsvik
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Örnsköldsvik
Det här är programmet för dig som älskar att stå i köket, som vill jobba i restaurang eller på bageri....
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Praktiska gymnasiet Stockholm
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Stockholm
Träna upp dina matlagningsfärdigheter på Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Praktiska Gymnasiet i Stockholm får du lära dig att laga olika...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Ester Mosessons gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Göteborg
Vill du jobba i en växande framtidsbransch med stora utvecklingsmöjligheter? Söker du en praktisk och kreativ gymnasieutbildning? Då är Restaurang...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Sågbäcksgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Flera orter (2)
Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett bra gymnasieval för dig som framförallt vill jobba med mat och dryck, men också med människor och...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Tingvallagymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Karlstad
Restaurang och livsmedelsprogrammets inriktning Kök och servering på Tingvallagymnasiet ger dig som vill arbeta i varm och kallkök kunskap om...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Åva gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Flera orter (2)
På Restaurang och livsmedelsprogrammet på Åva gymnasium lär du dig om mat och att ge god service. Här  är du...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Jacobsskolan
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Hässleholm
Restaurang och livsmedelsprogrammet är ett program med många möjligheter. Vill du jobba i Sverige eller i andra länder? Det här är...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, kock (Särskild variant)
Malung-Sälens gymnasieskola
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Malung
Från och med 2017 kommer Malung Sälens gymnasieskola erbjuda Restaurang och livsmedelsprogrammet, riksrekryterande särskild variant. Utbildningen ges med inriktning kök...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Fria Läroverken Malmö
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Malmö
På Fria Läroverken i Malmö kan du som har ett intresse för restaurangvärlden läsa Restaurang och livsmedelsprogrammet som lärling. Det...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Malung-Sälens gymnasieskola
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Malung
Malung Sälens gymnasieskola erbjuder Restaurang och livsmedelsprogrammet, inriktning Kök och servering, som lärlingsutbildning. Efter utbildningen kommer du vara anställningsbar som...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Hampnäs Gymnasium
         
(1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Örnsköldsvik
Restaurang och livsmedelsprogrammet (RL), Kök & servering syftar till att ge grundläggande kunskaper för arbete inom måltidsservice och restaurangverksamhet och...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Carl Wahren Gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Flera orter (2)
Restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och servering ger kunskap inom matlagning och servering av mat och dryck, både i...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Ölands gymnasium
         
(1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Borgholm
Är du intresserad av att arbeta i restaurangbranschen i framtiden? Restaurang och livsmedelsprogrammet på Ölands Gymnasium är ett av Sveriges...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Apelrydsskolan
         
(1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Båstad
Vill du jobba med mat och dryck i framtiden? Då ska du välja Apelrydsskolans Restaurang och livsmedelsprogram med inriktning kök...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Vackstanäsgymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Flera orter (2)
På Vackstanäsgymnasiet i Södertälje kan du läsa till Kock! Här får du en praktisk lärlingsutbildning där du tillbringar mer än...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Arlandagymnasiet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Stockholm
Har du ett intresse för matlagning och vill jobba inom restaurangbranschen som kock eller med servering? Då kan du plugga...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Västerås Citygymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Västerås
Som elev på restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning kök och servering kommer du att få lära dig om restaurangbranschen, såväl service...
Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion
Brinellgymnasiet
Introduktionsprogrammet
Nässjö
Varje elev har en individuell studieplan. Lärarna har fokus på att eleven ska lyckas med sina studier och  undervisningen är...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Servitör & servitris
Rönnowska skolan
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Helsingborg
Denna utbildning ger dig alla möjligheter för ett framtida arbete inom bageri/konditori, matlagning eller servering. Vill du jobba på havet...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Sjöintendentur
Rönnowska skolan
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Helsingborg
Denna utbildning ger dig alla möjligheter för ett framtida arbete inom bageri/konditori, matlagning eller servering. Vill du jobba på havet...
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kött och chark - Särskild variant
Ester Mosessons gymnasium
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Göteborg
Kött och chark är en utbildning som bara ges på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg. Här får du en unik...
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-48 av 48 träffar
 

Kök och serveringMer om Kök och servering

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och servering får du lära dig att hantera råvaror och att laga och skapa nyttiga måltider. Utbildningen Restaurang kök och servering kan leda till jobb som exempelvis kock, köksbiträde, kallskänka, serveringspersonal, livsmedelssäljare eller storkökskock. Under Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du läar dig de olika lagarna inom restaurangbranschen men också få förståelse dör restauranger, bagerier och butiker.

Kock

Är du intresserad av att bli kock är det viktigt att du är stresstålig och snabb. Som kock ska man arbeta snabbt och effektivt, oftast under tidspress. Som kock kan du jobba inom hotellbranschen, inom storkök, provkök, butik eller livsmedelsindustrin. Arbetsplatsen kan variera med allt från en matsal till en kvarterskrog.

Det är inte bara arbetsplatsen som varierar utan också arbetsuppgifterna. På till exempel i personalrestauranger och på sjukhus lagas ett fåtal rätter i stora mängder. På restauranger arbetar kockarna med flera enstaka maträtter enligt vad gästerna beställer, på en så kallad à la carte meny.

Kockarna är de som oftast är tidigast på restaurangen och det beror på att de måste planera och förbereda maten så att det ska gå snabbt att laga. Det är allt från att skala, hacka, göra såser, baka bröd, förbereda olika ingredienser etc.
Det är också viktigt som kock att man har öga för vad som ser aptitligt och fint ut när det ligger på tallriken. Hygien är därför också väldigt viktigt. Tvätta händerna hela tiden och diska verktygen som du använt. Arbetsplatsen ska alltid hållas ren och fin.

Som kock ingår du i ett arbetslag med andra kockar, kallskänkor och köksbiträden/restaurangbiträden. För att arbetet ska fungera är det viktigt att kunna samarbeta med övrig personal.

Kallskänka

Som Kallskänka jobbar du med det kalla köket, alltså med förrätter, sallader, smörgåsar, rätter till smörgårdsbord och efterrätter. Som kallskänka jobbar du oftast på hotell eller inom storkök, provkök, butik eller livsmedelsindustrin.

Restaurangbiträden eller köksbiträden

Restaurangbiträdet arbetar oftast i köks- och restaurangmiljö. Arbetsuppgifterna är varierande och Restaurangbiträden eller köksbiträden kan arbeta på många olika platser. Restaurangbiträden eller köksbiträden jobbar ofta i ett storkök eller på en restaurang. Arbetsplatsen kan se ut på många olika sätt, från kaféer och små kvarterskrogar till stora restauranger. De kan även arbeta i ett kök inom ett sjukhus, på en skola eller inom äldreomsorgen.

Servitörer/servitriser

Som servitör eller servitris måste du vara stresstålig, vara serviceminded och alltid har gästerna i fokus. Som servitris/servitör är du restaurangens ansikte utåt och ditt mål är att hålla gästerna nöjda. Arbetsplatsen kan vara allt från är en liten kvarterskrog eller en gourmetrestaurang till ett stort konferenshotell eller passagerarfartyg. På vintern finns arbetstillfällen vid skidanläggningar och på sommaren anställs ofta extra personal till exempel vid skärgårdskrogar.

Det är viktigt att servitören/servitrisen kan råda gästerna vid val av maträtter, att kunna tala om vad rätterna på matsedeln består av och även hur de är tillagade. Det är bra att ha kunskaper om specialkost av olika slag, till exempel mat för olika allergiker. Att ge förslag på passande dryck kan också ingå i arbetet.

Arbetsmiljö och arbetstider

Arbetsmiljön i köket är varm, det slamras med kastruller och bunkar och tunga lyft förekommer. Arbetet kan vara påfrestande för rygg, axlar och ben. Arbetstiderna varierar beroende på var man arbetar. En del kockar arbetar dagtid men oftast har man schemalagda arbetstider med kvälls- och helgarbete.