Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Praktiska gymnasiet Södertälje
Programinformation
Södertälje
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 166,9) * statistik från 2019/20
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Om utbildningen

Inriktning kök och servering

Är du intresserad av matlagning och av smaker från världen över? Kanske har du drömmar av att arbeta i en restaurang eller på ett bageri? Då kommer du trivas utmärkt på Restaurang- och livsmedelsprogrammet ! Under utbildningen kommer du få chansen att tillaga olika rätter i varmkök, kallkök samt storkök- Du kommer dessutom ges möjligheten att baka i bageri och hantera drycker och livsmedel. Denna bransch innebär ett snabbt tempo. något du kommer tränas i under utbildningen i form av dukning och servering av kunder. Du kommer under din utbildning att testa på olika typer av arbetsuppgifter och sedan välja den inriktning som du känner passar dig allra bäst

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning mot kök & servering

Inriktningen mot kök och servering betyder att du kommer lära dig att tillaga samt servera mat till varm- kall-, och storkök. Du kommer lära dig att arbeta under ett snabbt tempo, det kan handla om att planera och sätta ihop en matsedel, välja ut råvaror, laga rätter för olika typer av tillfällen och utifrån gästers önskemål. Under programmet kommer du att arbeta o en restaurang, servera samt ta emot beställningar från gästerna. När du har gått färdigt programmet kommer du kunna arbeta som kock eller servitör/servitris.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Praktiska Gymnasiet Södertälje är en modern yrkesskola där utbildning och hållbar utveckling går hand i hand. Här sätter vi dig som elev i fokus och skapar individuella förutsättningar för att just du ska nå dit du vill.

   

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Södertälje

Praktiska Gymnasiet Södertälje - den lilla skolan med den stora gemenskapen!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Södertälje och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Södertälje

Klastorpsslingan 5
152 42 Södertälje

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Praktiska gymnasiet Södertälje, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: