Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Kök och servering Parkgymnasiet
Kök och servering på Ystad Gymnasium

Gillar du att laga mat och servera är Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök och servering utbildningen för dig. Du kan bl a kock, servitris och servitör.

Under Restaurang- och livsmedelsprogrammet varvar du teori med praktik. Du praktiserar 15 veckor på olika restauranger och storkök. För elever som är duktiga finns möjligheten att praktisera utomlands.

Grundläggande kunskaper i drycker är viktiga om om du vill kan du vidareutbilda dig till bartender. Kunskaper i näringsberäkning, kalkylering och hur man tillagar specialkost är viktiga inom yrket.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Inom yrket finns många olika jobb att välja mellan eftersom efterfrågan är stor på duktiga och serviceinriktade ungdomar.

Gåsmiddagen som eleverna i årskurs två serverar sina föräldrar och vänner brukar vara en av årets höjdpunkter. Treornas julbord är en annan höjdpunkt under året.

Näringsberäkning är i dag mycket viktig i restaurangutbildningen. Efterfrågan på vegetarisk kost ökar och det gäller även att kunna laga specialkost. Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL) med inriktning Kök och servering håller till i Risselmagasinet på Ystad Gymnasiums område, bredvid biblioteket i Ystad.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: