Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Hampnäs Gymnasium
Programinformation
Örnsköldsvik
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Hampnäs gymnasiumKök & servering på Hampnäs gymnasium

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL), Kök & servering syftar till att ge grundläggande kunskaper för arbete inom måltidsservice och restaurangverksamhet och ge en grund för ett fortsatt lärande i arbetslivet.

Utbildningen vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder så som ADHD, Asperger syndrom, Autism etc. 

Matlagning och servering på gymnasiet

Inriktningen Kök och servering på Hampnäs gymnasiums Restaurang- och livsmedelsprogram ger dig kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet samt servering och bararbete. Väljer du att läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering kan du sedan jobba som exempelvis kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet utvecklar dina kunskaper inom restaurang- och livsmedelsbranschen. Det innebär bland annat att du får öva på att ge service och att ha hand om och tillaga råvaror och maträtter. Vill du jobba i restaurang, bageri eller charkuteri får du en bra utbildning på Hampnäs gymnasiums utbildning Kök & servering.

Arbetsmiljö, näringslära för dig med neuropsykiatrisk diagnos

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill skapa måltidsupplevelser. Här får du lära dig om arbetsmiljö, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. För att du ska kunna ge bra service får du också kunskaper i kommunikation och service.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
Mejladress: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Hampnäs Gymnasium

Gymnasium för dig med Asperger, ADHD, Tourette, OCD

Verksamheten på Hampnäs Gymnasium vänder sig främst till elever med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Asperger Syndrom, Tourette Syndrom, högfungerande autism och OCD. Hampnäs Gymnasiums målsättning är att varje elev ska ha möjlighet att lyckas med skolarbetet samt utveckla sina sociala...


Läs mer om Hampnäs Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hampnäs Gymnasium

Hampnäsvägen
894 31 SJÄLEVAD

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Angelica Agge Lövdahl

Saknar Hampnäs väldigt mycket även fast det bara är två månader sedan jag tog studenten. Hampnäs är en väldigt bra skola med lärare som bryr sig. Klasskompisarna är värd guld, man får verkligen vänner för livet. Det skönaste av allt var att man aldrig kände sig utanför vilket man gjorde på förra skolan pga sin diagnos och för att man var annorlu...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Hampnäs Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information