Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 30 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 198,8) * statistik från 2017

Om utbildningen

Kök och servering på Tumba Gymnasium

Restaurang- och livsmedelsprogrammet – Kök och servering

Restaurang och livsmedelsprogrammet på Tumba gymnasium är det självklara valet för dig med professionella ambitioner. Vår vilja och drivkraft är att ge dig den bästa utbildningen i branschen. En utbildning som ger dig möjligheter till en framtid på en ständigt växande och spännande internationell arbetsmarknad.

Stolta mattraditioner

Att utveckla sin förmåga och sin smak går hand i hand och vi satsar hårt på ekologiskt, närodlat och kombinerar de senaste teknikerna med den traditionella matlagningen. Undervisningen är givetvis säsongsanpassad. Julbordet är en given och mycket populär del av vad du kommer att jobba med.

Hantverket i fokus

På Tumba gymnasium får du en bred utbildning - allt från brödbak och entreprenörskap till vinkunskap. Under utbildningen så är det fullt med inspiration, studiebesök samt spännande mat och dryck. Våra kompetenta lärare vägleder dig från de första stegen till professionell, eftertraktad restaurangarbetare.

Utbildningsrestaurangen

I vår restaurang, som är öppen för allmänheten, får du chansen att vara i "hetluften". I kursutbudet ingår allt från servering till matlagning och vi uppdaterar hela tiden vår verksamhet. Vi har självklart internetbokning som ett redskap i undervisningen.

Ett yrke i tiden - Att jobba med en hobby

Dagens intresse för matlagning är bland annat en produkt av det höga kunskapsläget bland svenska kockar. I takt med att lilla Sverige utmärker sig internationellt i form av vunna mattävlingar och stjärnor i Guide Michelin växer också behovet av välutbildad personal på våra restauranger.

Stockholm är en stad med ett enormt behov av kockar och serveringspersonal, så utsikterna att få ett jobb efter utbildningen har i princip aldrig varit bättre!

Ett program i ständig utveckling

Vi anpassar oss efter branschens behov och har en ständig dialog med de restauranger som vi har knutna till oss, och som tillhör Stockholms toppskikt. På dessa restauranger sker även den yrkespraktik (APL) som omfattar cirka 15 veckor och som i många fall även leder till jobb efter avslutad utbildning.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: