Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 211,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 211,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet – Kök och servering

Restaurang och livsmedelsprogrammet på Tumba gymnasium är det självklara valet för dig med professionella ambitioner. Vår vilja och drivkraft är att ge dig den bästa utbildningen i branschen. En utbildning som ger dig möjligheter till en framtid på en ständigt växande och spännande internationell arbetsmarknad.

Stolta mattraditioner

Att utveckla sin förmåga och sin smak går hand i hand och vi satsar hårt på ekologiskt, närodlat och kombinerar de senaste teknikerna med den traditionella matlagningen. Undervisningen är givetvis säsongsanpassad. Julbordet är en given och mycket populär del av vad du kommer att jobba med.

Hantverket i fokus

På Tumba gymnasium får du en bred utbildning - allt från brödbak och entreprenörskap till vinkunskap. Under utbildningen så är det fullt med inspiration, studiebesök samt spännande mat och dryck. Våra kompetenta lärare vägleder dig från de första stegen till professionell, eftertraktad restaurangarbetare.

Utbildningsrestaurangen

I vår restaurang, som är öppen för allmänheten, får du chansen att vara i "hetluften". I kursutbudet ingår allt från servering till matlagning och vi uppdaterar hela tiden vår verksamhet. Vi har självklart internetbokning som ett redskap i undervisningen.

Ett yrke i tiden - Att jobba med en hobby

Dagens intresse för matlagning är bland annat en produkt av det höga kunskapsläget bland svenska kockar. I takt med att lilla Sverige utmärker sig internationellt i form av vunna mattävlingar och stjärnor i Guide Michelin växer också behovet av välutbildad personal på våra restauranger.

Stockholm är en stad med ett enormt behov av kockar och serveringspersonal, så utsikterna att få ett jobb efter utbildningen har i princip aldrig varit bättre!

Ett program i ständig utveckling

Vi anpassar oss efter branschens behov och har en ständig dialog med de restauranger som vi har knutna till oss, och som tillhör Stockholms toppskikt. På dessa restauranger sker även den yrkespraktik (APL) som omfattar cirka 15 veckor och som i många fall även leder till jobb efter avslutad utbildning.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad