Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 219,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 182,5
(medelvärde: 219,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Välkommen till Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning Kök & servering!

Kockyrket och matlagning blir allt mer populärt. Det ser man inte minst på TV med alla kändiskockar och matlagningsprogram – och det är ett spännande och kreativt område. Vare sig du väljer att arbeta i restaurang eller storkök handlar ditt jobb om att få människor att må bra i både kropp och själ genom god mat och fin service. Hos oss erbjuds inriktningen Kök och servering. Bageri och konditori kan du läsa som gymnasielärling. Oavsett inriktning får du massor av praktiska yrkeskunskaper och träning i god service.

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du grundläggande kunskaper inom restaurang- och livsmedelsbranschen och måltidsservice. Du studerar svensk restaurangtradition – kryddad med intryck från andra kulturer. Du får även arbeta i lag, planera och ta ansvar för kvalitet och ekonomi, samt lära dig företagande. Språkkunskaper och förståelse för andra kulturmönster är viktiga inslag, särskilt om du vill arbeta eller studera vidare utomlands.

På Magnus Åbergsgymnasiet har vi moderna kök och restaurangen MåGott, där du kommer att få många tillfällen att praktisera dina nyförvärvade kunskaper och servera gäster din mat. Under gymnasiet kommer du att få minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Den kan genomföras i Trollhättan, Vänersborg eller kanske till och med utomlands. Praktiken låter dig utvecklas och ger dig ett viktigt kontaktnät för framtida jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Grundläggande högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna:

Svenska 2 alt. svenska som andraspråk 2
Svenska 3 alt. svenska som andraspråk 3
Engelska 6

Du kan välja dessa kurser inom ramen för det individuella valet.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har läst Restaurang- och livsmedelsprogrammet börjar direkt efter studenten arbeta som kock, servitör, servitris, bartender, kallskänka, bagare, konditor, måltidsarrangör/festfixare, butikssäljare inom livsmedelsbranschen eller egen företagare.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad