Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

För dig som är studie- och yrkesvägledare

Är du studie- och yrkesvägledare eller lärare? Då har du hittat helt rätt! Den här sidan riktar sig nämligen speciellt till dig. Här hittar du information och länkar till smidiga funktioner som kan underlätta ditt arbete!

Vi på gymnasium.se vet att det finns otroligt mycket information om gymnasieskolor och program, och det är inte alltid helt lätt att veta var man hittar rätt information.

Hos oss kan du bland annat läsa intressanta artiklar, hjälpa dina elever att räkna ut sitt meritvärde och låta dina elever göra gymnasietestet. Du kan även se vilka olika typer av event och seminarier vi arrangerar för dig som är SYV. Missa inte att ta del av information i Vägledarbrevet!

Events och mässor

Även om du som SYV ofta arbetar ensam på din arbetsplats så är du långt ifrån ensam. Vi anordnar flera olika typer av träffar där du kan nätverka med andra SYVar och inspireras av seminarier!

Vägledarträffen

Vägledarträffen är ett återkommande arrangemang för studie- och yrkesvägledare i Sverige som vi anordnar tillsammans med studentum.se. Varje vår- och hösttermin anordnar vi Vägledarträffen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under en förmiddag bjuder vi in till frukost och inspirerande föreläsningar! De senaste terminerna har Vägledarträffen genomförts digitalt på grund av coronapandemin. 

Läs mer och anmäl dig här

YH-mässor

Under vårterminen anordnar vi, genom vår systersajt studentum.se, våra yrkeshögkolemässor som är specifikt inriktade på YH-utbildning. Vi har varje år en rad yrkeshögskolor som ställer ut och kan besvara besökarnas frågor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Våren 2022 kommer YH-mässan att vara digital.

Läs mer om YH-mässorna här


Använd våra verktyg

På gymnasium.se kan du hitta flera verktyg, till exempel vår betygsuträknare, som kan underlätta för ditt arbete som studie- och yrkesvägledare. Här nedan kan du klicka dig vidare till olika sidor.

Senast uppdaterad: 21 jan 2022

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin