Visa gymnasium.se som: Mobil

Inspiration

Läs nyheter och artiklar om gymnasiet på Gymnasium.se

GYMNASIENYHETER - INSPIRATION -

 KRÖNIKOR - PODCAST

Senast uppdaterad: 14 maj 2018

Så säger riksdagspartierna om skolan

Senast uppdaterad: 2018-09-06

Politikerna är överens om att skolan ska förbättras, men har olika förslag på vad som behöver göras. Vi har sammanfattat vad alla partier i riksdagen tycker!

Tags: Inspiration
Läs mer

Fler tjejer till Bygg- och anläggningsprogrammet

Senast uppdaterad: 2018-09-03

Enligt preliminär statistik från Skolverket för gymnasiets antagning för hösten 2018 så är det 13 % fler tjejer som sökt till Bygg- och anläggningsprogrammet jämfört med föregående år!

Tags: Inspiration
Läs mer

Började med politik som 15-åring

Senast uppdaterad: 2018-08-31

I podcasten Gymnasievalspodden möter gymnasium.se Grön Ungdoms språkrör Hanna Lidström. Hon berättar om hur hon gick från ung och frustrerad till engagerad gymnasieelev som lyckades kombinera skolan med en spirande politikerkarriär. 

Läs mer

Jobba direkt efter gymnasiet eller plugga vidare?

Senast uppdaterad: 2018-09-17

Vill du gå ett program som garanterar dig jobb direkt efter din gymnasieexamen och som till och med ger dig möjligheten att studera vidare? Vi har lösningen, även fast det kan vara svårt att bestämma sig just nu. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Är du Sveriges nästa GW?

Senast uppdaterad: 2018-08-24

Drömmer du om att jobba med att lösa brott? Då kan du plugga kriminologi redan på gymnasiet! Du kan läsa till exempel psykologi och juridik anpassat till studiet av brott. 

Tags: Inspiration
Läs mer

9 spännande resmål för utlandsstudier

Senast uppdaterad: 2018-07-03

Funderar du på att studera utomlands under din gymnasietid men har lite svårt att bestämma dig för vart i världen du vill resa? Vi listar 9 olika länder som kan vara spännande resmål för dig som vill lära dig mer om olika kulturer och utveckla dina språkkunskaper!

Tags: Inspiration
Läs mer

Studera vidare efter gymnasiet!

Senast uppdaterad: 2018-06-07

Betygen är satta och studenten är avklarad! Men vad händer sedan? Törstar du efter mer utbildning? Det kan vara en bra idé att få koll på hur det går till att studera vidare! Vi reder ut vilka olika sätt du kan studera vidare på efter gymnasiet!

Tags: Inspiration
Läs mer

Smartphonegenerationen

Senast uppdaterad: 2018-05-16

Är du en typisk generation Z? Kolla om dessa påståenden stämmer in på dig! 

Tags: Inspiration
Läs mer

3 framgångsrika UF-företag som drivs av gymnasieelever!

Senast uppdaterad: 2018-05-07

Har du en bra idé om en produkt eller en tjänst och skulle vilja starta ett företag? Vi på gymnasium.se reder ut hur det går till när man startar och driver ett UF-företag och berättar om 3 olika framgångsrika företag som drivs av gymnasieelever!

Tags: Inspiration
Läs mer

2 av 3 elever tycker det är svårt att välja gymnasium!

Senast uppdaterad: 2018-08-31

Vilka frågor vill blivande gymnasieelever har svar på innan de väljer? Hur många tycker att det är svårt att göra sitt val? Ta del av gymnasium.se:s årliga Gymnasierapport och läs mer om vad eleverna tycker om sitt gymnasieval!

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkes-SM 2018 i Uppsala

Senast uppdaterad: 2018-04-30

Just nu pågår det största evenemanget i Sverige för yrkesprogrammen: Yrkes-SM i Uppsala! Det är ett evenemang där besökarna möts av både tävlande i olika yrkesgrenar och flera montrar från skolor och branscher som visar upp olika praktiska yrken. Bakom evenemanget står Worldskills Sweden som är ett samarbete med LO, Svenskt Näringsliv och Svenska staten.

Tags: Inspiration
Läs mer

De 5 populäraste yrkena under 2017

Senast uppdaterad: 2018-04-23

Är du osäker på vad du vill jobba med i framtiden eller har du redan hittat ditt drömyrke? Låt dig inspireras av vår lista på de 5 populäraste yrkena från vår yrkesguide under 2017!

Läs mer

Yrkesambassadörerna: Melanie Lund

Senast uppdaterad: 2018-04-12

Vår nästa yrkesambassadör är djurälskaren Melanie som har gått naturbruksprogrammet och jobbar nu som djurskötare på en fårfarm! Läs mer om Melanies utbildning och hur en typisk dag för en djurskötare ser ut!

Tjejer & Teknik: Clara Ivarsson

Senast uppdaterad: 2018-04-11

Vi har träffat Clara Ivarsson som pluggar teknikprogrammet på Skanskagymnasiet. Hon berättar för oss om sitt gymnasieval, sin spännande praktik som arbetsledare för bygget av Hisingbron i Göteborg och framtiden inom byggbranschen!

9 roliga och enkla sätt att lära sig koda!

Senast uppdaterad: 2018-04-11

Har du funderingar och drömmar om att arbeta med IT, webbdesign eller spelutveckling efter gymnasiet? Men du känner att du inte har koll på kanske den viktigaste aspekten av de yrkena: kodning? Ta det lugnt, här kommer en lista på några hemsidor och verktyg du kan använda för att gratis och enkelt börja lära dig att koda och programmera! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Sveriges populäraste program under 2017

Senast uppdaterad: 2018-04-05

Hur populära är de olika gymnasieprogrammen egentligen? Vi har sammanställt årets mest besökta program på gymnasium.se och listar de tio mest populära programmen i Sverige! 

Läs mer

Sveriges populäraste inriktningar 2017

Senast uppdaterad: 2018-04-13

Nu är gymnasievalet över och omvalet pågår - men vilka inriktningar var mest populära under 2017? Vi har sammanställt årets mest besökta inriktningar på gymnasium.se och listar nedan de tio mest populära inriktningarna i Sverige! 

Läs mer

Tjejer & Teknik: Astrid Brettmar

Senast uppdaterad: 2018-03-16

Vi har träffat Astrid Brettmar, en student inom IT-forensik som jobbar extra inom teknikbranschen. Hon berättar om sin väg från teknikprogrammet på gymnasiet till studierna inom IT-forensik på Högskolan i Halmstad. Läs mer om Astrids spännande studier och tankar om framtiden här!

Läs mer

Utlandsstudenterna - Evelina Ekman

Senast uppdaterad: 2018-03-16

Med hjälp av EF åkte Evelina på ett utbytesår till staden Gaithersburg som ligger utanför Washington D.C. i USA och fick uppleva en helt ny typ av skolmiljö! I första artikeln i serien Utlandsstudenterna berättar hon för oss om hur det var att bo i en värdfamilj och vad hennes utbytesår har gett henne för erfarenheter. Läs mer om Evelinas äventyr i USA!

Läs mer

Så skriver du bra texter!

Senast uppdaterad: 2018-03-02

Får du också en överväldigande känsla när du får en skrivuppgift i skolan? Vet du inte hur du ska börja? Läs mer om våra tips på hur du kan komma igång med skrivandet!

Tags: Inspiration
Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin