Visa gymnasium.se som: Mobil

Inspiration

Läs nyheter och artiklar om gymnasiet på Gymnasium.se

GYMNASIENYHETER - INSPIRATION - GOTT & BLANDAT - KRÖNIKOR

Senast uppdaterad: 15 jun 2017

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet

Publicerad: 2017-10-17

Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera ditt program med en idrottsutbildning eller idrottsprofil och på så vis utöva din sport på skoltid. Här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Populäraste gymnasieutbildningarna i Skåne under 2017

Publicerad: 2017-10-13

Vi har sammanställt de mest besökta gymnasieprogram på Gymnasium.se i Skåne under 2017 och listar nedan de tio mest populära programmen i Skåne. I listan finns både högskoleförberedande program och yrkesförberedande.

Läs mer

Yrkesambassadörerna: Sara Andersson

Publicerad: 2017-10-11

Saras värld kretsar runt kreativitet och viktiga beslut. Hon är fokuserad och beslutsam gällande sin karriär. Hon berättar om sin resa från den stunden hon valde sitt yrkesprogram på gymnasiet till den spännande karriär hon uppnått idag. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Populäraste gymnasieutbildningarna i Göteborg under 2017

Publicerad: 2017-10-06

Ska du välja gymnasium i Göteborg? Har du ditt val framför dig kanske du funderar på vad andra väljer och vilka program som är vanligast. Vi på Gymnasium.se har kikat på vilka gymnasieutbildningar som flest intresserat sig för under 2017 i Göteborg - se de 10 populäraste programmen!

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Marcus Borojevic

Publicerad: 2017-10-02

I del två av Yrkesambassadörerna är det Marcus som får presentera sig själv och sitt yrke. Förra året tog han studenten och sen dess har han jobbat inom industribranschen. Med sin ödmjukhet och optimism tar han med oss in i sin värld.

Tags: Inspiration
Läs mer

Gymnasiemässor 2017

Publicerad: 2017-09-27

I samband med höstens ankomst, har det nu blivit dags för för er som går i årskurs 8 och 9 att gå på gymnasiemässor. Att besöka en gymnasiemässa är alltid bra för att bli inspirerad av gymnasieskolor och övriga representanter på plats. En lista på datum för gymnasiemässor 2017 finns att hitta här. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Malin Arkelöw

Publicerad: 2017-09-21

Malin Arkelöw är först ut i Gymnasium.se:s artikelserie om Yrkesambassadörerna. En ambitiös ung tjej som gladeligen hoppas på att inspirera andra. Via sitt yrke har hon fått chansen och träffa en av sina idoler och tävla. Vi kontaktar henne för att ta reda på mer om hennes resa från gymnasiet till idag. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna

Publicerad: 2017-09-19

Hur ser din framtid ut om du väljer ett yrkesprogram? Har du redan stenkoll på vad du vill bli eller vad du vill göra i framtiden? Är du en person som gillar att jobba med dina händer eller är du inställd på att skapa ditt eget företag? Beroende på vilket yrke du drömmer om, kan ett yrkesprogram vara ett passande alternativ. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Tips inför höstens gymnasiemässor 2017

Publicerad: 2017-09-11

Snart så är det dags för höstens gymnasiemässorna, och vi vill därför dela med oss av lite tips på vad som kan vara bra att tänka på både innan, under och efter mässorna. Bor du i en annan del av Sverige eller har gymnasiemässan i din stad redan varit? Då är det en bra idé att besöka de skolor du är intresserad av direkt genom att gå på skolornas Öppet hus.

Tags: Inspiration
Läs mer

Lär dig mer om lärling

Publicerad: 2017-09-05

För dig som är intresserad av en kombination mellan teori och praktik under dina gymnasiestudier, så är en lärlingsutbildning passande för dig. Som gymnasielärling studerar du samtidigt som du jobbar. Öka din attraktivitet på arbetsmarknaden tidigt!

Tags: Inspiration
Läs mer

Stockholms populäraste gymnasieutbildningar under 2017

Publicerad: 2017-08-29

Vi har sammanställt de mest besökta gymnasieprogram på Gymnasium.se i Stockholm under 2017 och listar nedan de tio mest populära programmen i Stockholm. I listan finns både högskoleförberedande program och yrkesförberedande.

Tags: Inspiration
Läs mer

De populäraste gymnasieutbildningarna under 2017

Publicerad: 2017-08-23

Vi har sammanställt de mest besökta gymnasieprogram på Gymnasium.se under 2017 och listar nedan de tio mest populära programmen i Sverige. I listan finns både högskoleförberedande program och yrkesförberedande.

Tags: Inspiration
Läs mer

De 10 populäraste yrkena

Publicerad: 2017-08-22

Har du funderingar på vad du vill jobba med i framtiden? I den här artikeln har vi listat de 10 populäraste yrkena i Yrkesguiden på Gymnasium.se. Spana in artikeln för inspiration inför ditt gymnasieval!

Tags: Inspiration
Läs mer

Byta gymnasium? Vi har informationen!

Publicerad: 2017-08-15

Känner du dig missnöjd med ditt val av gymnasium eller gymnasieprogram och vill byta? Det finns fortfarande möjlighet att hitta en ny spännande utbildning. I den här artikeln får du lite tips på hur du kan gå tillväga för att byta  program eller gymnasium.

Tags: Inspiration
Läs mer

10 spännande aktiviteter för ditt sommarlov

Publicerad: 2017-06-15

Äntligen är det dags för sommarlov! Har du mycket tid men lite pengar på fickan? Gymnasium.se tipsar om saker du kan hitta på under ledigheten som inte kostar skjortan! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Hitta antagningspoäng!

Publicerad: 2017-06-08

Hur funkar antagningspoäng och hur kan jag hitta förra årets poäng för den utbildning jag är intresserad av? Här förklarar vi vad antagningspoäng är och visar hur du hittar dem här på Gymnasium.se. 

Läs mer

Topp 10 populäraste yrkeskategorierna

Publicerad: 2017-06-01

I Yrkesguiden på Gymnasium.se kan du läsa om mer än 200 yrken och få inspiration inför ditt gymnasieval. I den här artikeln ser du de tio mest populära yrkeskategorierna!

Tags: Inspiration
Läs mer

Tjejer & Teknik: Jennifer Nordwall

Publicerad: 2017-05-24

Vi har träffat Jennifer, en mjukvaruutvecklare som har hunnit arbeta i flera olika länder på häftiga företag. Idag är hon på Unitys kontor i Danmark och arbetar med världens mest använda spelmotor. läs mer om hennes studier, programmering och hur det är att arbeta utomlands. 

Läs mer

Har du vad som krävs för att komma in på ditt gymnasieprogram?

Publicerad: 2017-05-23

Har du sökt in till gymnasiet i höst? För att veta ungefär hur du ligger till så kan du kolla på hur antagningspoängen såg ut under förra året och året innan dess. 

Tags: Statistik
Läs mer

Tjejer & Teknik: Moa Nandorf

Publicerad: 2017-05-17

Vi har träffat Moa Nandorf, en systemutvecklare på Bonnier News. Läs mer om vad en systemutvecklare gör, varför det har blivit trendigt att programmera i grupp och hur hon lyckades börja på högskolan efter att ha hoppat av gymnasiet. 

Läs mer