Program
Ämne/inriktning
Ort

Inspiration

InspirationsartiklarGYMNASIENYHETER - INSPIRATION - GOTT & BLANDAT - KRÖNIKOR

Senast uppdaterad: 14 aug 2015
Tags: Inspiration

Vintersport på schemat!

Publicerad: 2017-02-09

Har ditt sportlov börjat än? Kanske har du fullt upp med att åka skidor, snowboard eller skridskor i det härliga vintervädret. Här har vi listat ett gäng härliga idrottsutbildningar som ger dig tillgång till sportlovsliknande aktiviteter på schemat - under hela läsåret! 

Läs mer
Tags: Inspiration

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet 2017

Publicerad: 2017-02-03

Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera din gymnasieutbildning med en idrottsutbildning eller idrottsprofil. Det erbjuds en rad spännande idrotter runtom i landet - här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval!

Läs mer
Tags: Inspiration

Stor press och många val

Publicerad: 2017-01-30

Tycker du att det känns tungt och svårt inför gymnasievalet och inte vet vad du ska välja? Lugn, du är inte ensam. Mer än två av tre ungdomar svarar i vår senaste undersökning att de tycker att det svårt att välja skola och program till gymnasiet. Över 100 000 ungdomar ska under 2017 välja gymnasieskola inför hösten. Den största svårigheten som de ungdomar som ska välja gymnasium upplever är att d ...

Läs mer
Tags: Inspiration

Få en djupare bild av skolan med elevrecensioner

Publicerad: 2017-01-23

Är du intresserad av att lära dig mer om gymnasieskolor och utbildningar, men har inte möjlighet eller ork att besöka skolor? Genom recensioner av gymnasieskolor får du information om olika utbildningar, skrivna direkt av eleverna. Det är ett enkelt och smidigt sätt att lära dig mer om flera olika utbildningar, direkt i din telefon eller på din dator.

Läs mer
Tags: Inspiration

Plugga e-sport på gymnasiet

Publicerad: 2016-12-12

TV- och datorspelen har gått från att vara underhållning till att även bli seriöst allvar genom fenomenet E-sport: Glöm regniga dagar på fotbollsplanerna eller iskalla ishockeyhallar, framtidens sport utspelar sig direkt i din dator med möss, tangentbord och handkontroller istället för klubbor och bollar. I och med detta öppnar sig nu även möjligheterna upp för professionell träning och lärande på ...

Läs mer
Tags: Inspiration

Så ansöker du till gymnasiet

Publicerad: 2016-12-05

I den här artikeln får du full koll på hur det går till när du ska ansöka till gymnasiet! Från det att du får ditt lösenord till att du blir antagen på ett gymnasieprogram.

Läs mer
Tags: Inspiration

5 verktyg som hjälper dig med plugget

Publicerad: 2016-11-10

Att ha huvudet i böckerna hela dagen kan ibland bli lite tröttsamt. Behöver du tips på några superbra verktyg som underlättar dina studier? Kolla in våra tips på fem digitala verktyg du kan använda för att plugga roligare och mer produktivt!

Läs mer
Tags: Inspiration

Så förbereder du dig för nationella proven i matte 2016/2017

Publicerad: 2016-11-04

Nu i november är det dags för nationella proven i matematik för årskurs 9. Här förklarar vi provets upplägg och vad de olika delproven innebär. Du får också tips på var du hittar gamla prov att öva på och hur du bäst förbereder dig för att lyckas på de nationella proven i matte.

Läs mer
Tags: Inspiration

9 saker att göra under höstlovet 2016

Publicerad: 2016-10-27

Vad har du för planer för höstlovet? I den här artikeln kan du kolla in nio förslag på både klassiska och mer otippade höstlovsaktiviteter! 

Läs mer
Tags: Inspiration

Så fungerar det med högskolebehörighet på gymnasiet

Publicerad: 2016-10-25

Gymnasium.se:s årliga gymnasierapport är nu släppt, fylld med intressanta fakta och statistik om de elever som ska börja gymnasiet eller redan har börjat. Visste du till exempel att nästan var tredje elev inte vet om att man kan få högskolebehörighet på yrkesprogram? Här kommer en förklarande artikel som beskriver hur det fungerar att få högskolebehörighet på yrkesprogram.

Läs mer
Tags: Inspiration

Gymnasiemässor 2016

Publicerad: 2016-10-03

Inför gymnasievalet kan det vara smart att besöka en gymnasiemässa, men när är det egentligen mässa där jag bor? Här hittar du datum för gymnasiemässan i just din ort!

Läs mer
Tags: Inspiration

Tips inför gymnasiemässan och Öppet hus 2016

Publicerad: 2016-10-03

Denna vecka är det dags för gymnasiemässa i Göteborg och under hösten är det gymnasiemässa på många olika platser i landet.  I den här artikeln får du tips på vad som kan vara bra att tänka på både innan, under och efter mässan.  Vi delar även med oss av tips på frågor du kan ställa till skolor du är intresserad av!

Läs mer
Tags: Inspiration

Byta gymnasium- några tips på vägen

Publicerad: 2016-08-26

Känner du dig missnöjd med ditt val av gymnasium eller gymnasieprogram och vill byta? Det finns fortfarande möjlighet att hitta en ny spännande utbildning. I den här artikeln får du lite tips på hur du kan gå tillväga för att byta  program eller gymnasium. 

Läs mer

10 härliga aktiviteter för ditt sommarlov

Publicerad: 2016-06-16

Äntligen är det dags för sommarlov! Har du mycket tid men lite pengar på fickan? Gymnasium.se tipsar om saker du kan hitta på under ledigheten som inte kostar skjortan. Fly board, vandringsled och museum är tre av aktiviteterna på listan.

Läs mer
Tags: Inspiration

Så förbereder du dig för nationella proven i SO-ämnen

Publicerad: 2016-05-13

Tredje veckan i maj är det dags för nationella proven i SO-ämnen (religion, geografi, historia och samhällskunskap) för årskurs 9. Varje prov består av två delprov som ska genomföras på fasta, gemensamma datum. Här får du hjälp på traven inför proven! 

Läs mer
Tags: Inspiration

Tips för att fixa sommarjobbet

Publicerad: 2016-04-21

Är du på jakt efter ett sommarjobb, men vet inte riktigt hur du ska göra? Här får du de tips du behöver för att lyckas få ett sommarjobb.

Läs mer
Tags: Inspiration

Här hittar du sommarjobbet!

Publicerad: 2016-04-21

Letar du för fullt efter ett sommarjobb? I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa sista minuten-tips för att hitta sommarjobbet! 

Läs mer
Tags: Inspiration

Så förbereder du dig för nationella proven i engelska

Publicerad: 2016-04-13

Under vecka 17 är det dags för nationella prov i engelska för niorna. Proven består av tre delprov. Den första delen genomförs på hösten och de två sista delarna genomförs alltså nu i april. Gymnasium.se förklarar provets upplägg och ger tips på hur du på bästa sätt kan förbereda dig för att lyckas!

Läs mer
Tags: Inspiration

Tips: Bygg- och anläggningsprogrammet

Publicerad: 2016-04-08

Är du osäker på ditt val till gymnasiet? I den här artikeln får du veta allt du kan tänkas behöva veta om Bygg- och anläggnings-programmet. Programmet har fem olika inriktningar och ger dig möjlighet att välja bland mängder av yrken efter gymnasiet!

Läs mer

Förbered dig för nationella proven i NO

Publicerad: 2016-03-31

Nu är det snart dags för nationella prov i NO för eleverna i årskurs nio. Hur förbereder du dig? Vilka datum är det som gäller och kan man testa gamla prov? Här får du all information du behöver!

Läs mer

Logga in
Available educations