Visa gymnasium.se som: Mobil

Inspiration

Läs nyheter och artiklar om gymnasiet på Gymnasium.se

GYMNASIENYHETER - INSPIRATION - GOTT & BLANDAT - KRÖNIKOR

Senast uppdaterad: 15 jun 2017

Sveriges populäraste inriktningar 2017

Publicerad: 2018-03-20

Nu är gymnasievalet över och omvalet pågår - men vilka inriktningar var mest populära under 2017? Vi har sammanställt årets mest besökta inriktningar på gymnasium.se och listar nedan de tio mest populära inriktningarna i Sverige! 

Läs mer

Tjejer & Teknik: Astrid Brettmar

Publicerad: 2018-03-16

Vi har träffat Astrid Brettmar, en student inom IT-forensik som jobbar extra inom teknikbranschen. Hon berättar om sin väg från teknikprogrammet på gymnasiet till studierna inom IT-forensik på Högskolan i Halmstad. Läs mer om Astrids spännande studier och tankar om framtiden här!

Läs mer

Utlandsstudenterna - Evelina Ekman

Publicerad: 2018-03-15

Med hjälp av EF åkte Evelina på ett utbytesår till staden Gaithersburg som ligger utanför Washington D.C. i USA och fick uppleva en helt ny typ av skolmiljö! I första artikeln i serien Utlandsstudenterna berättar hon för oss om hur det var att bo i en värdfamilj och vad hennes utbytesår har gett henne för erfarenheter. Läs mer om Evelinas äventyr i USA!

Läs mer

Så skriver du bra texter!

Publicerad: 2018-03-02

Får du också en överväldigande känsla när du får en skrivuppgift i skolan? Vet du inte hur du ska börja? Läs mer om våra tips på hur du kan komma igång med skrivandet!

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Linn Norman

Publicerad: 2018-03-01

Linn Norman är vår nästa inspirerande yrkesambassadör! Hon är en driven egenföretagare inom makeup från Gällivare. Läs mer om Linns erfarenheter från skönhetsbranschen och yrket makeupartist!

7 jobb du kan få efter en stylistutbildning

Publicerad: 2018-02-27

Är du bra på att se detaljer men även ta hänsyn till helhetsbilden? Gillar du att uttrycka din kreativitet genom att jobba med smink, hår, kläder och styling? Vi tipsar om 7 jobb som du kan få efter en stylistutbildning på gymnasiet!

Tags: Inspiration
Läs mer

Vad pluggade din favoritinfluencer på gymnasiet?

Publicerad: 2018-02-20

Vill du veta vad  Thomas Sekelius, Andrea Hedenstedt, William Spetz, Daniel Redgert och Keyyo gick på gymnasiet? Klicka för att läsa mer här! 

Läs mer

Var nära naturen på gymnasiet

Publicerad: 2018-02-16

Tycker du om att vara ute i naturen och vill ta vara på det under din gymnasieutbildning? Här kan du läsa mer om olika utbildningar som skulle kunna passa dig!

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Textil design, S:t Eriks gymnasium

Publicerad: 2018-02-13

Våra nya yrkesambassadörer är elever från Hantverksprogrammet, Textil design! De berättar om projektet Reborn T-shirt som är ett samarbete mellan S:t Eriks gymnasium och Stockholms Stadsmission. Eleverna designar och skapar nya plagg av gamla t-shirts. Läs mer om det spännande projektet Reborn T-shirt och utbildningen Textil design!

Var finns jobben?

Publicerad: 2018-02-09

Osäker på framtiden, jobb och vad du ska plugga på gymnasiet? Ta det lugnt! Vi listar framtidens hetaste yrken!

Tags: Inspiration
Läs mer

5 gymnasieutbildningar för dig som vill jobba med djur!

Publicerad: 2018-02-07

Älskar du djur och vill jobba med dem direkt efter gymnasiet? Då kan Naturbruksprogrammet med inriktning djur eller lantbruk vara din grej! Varje sig du gillar hundar, hästar eller reptiler så finns det en utbildning för dig. Vi tipsar om 5 olika spännande djurutbildningar!

Tags: Inspiration
Läs mer

F i betyg, vad är det?

Publicerad: 2018-01-24

Går du i nian och oroar dig för att du fått F i ett eller flera ämnen? Vad händer när du blivit underkänd i ett ämne, kan du fortfarande söka in till gymnasiet? Vi hjälper dig genom att svara på frågor som dessa. För det finns fortfarande möjlighet för dig att bli godkänd i de ämnen som du fått F i!

Tags: Inspiration
Läs mer

Plugga spelutveckling på gymnasiet!

Publicerad: 2018-01-19

Intresserad att skapa och designa spel? I vår artikel förklarar vi de olika yrkeskategorierna inom spelutvecklar yrket, hjälper dig hitta vad och vart du ska plugga, samt listar gymnasieskolor som erbjuder utbildning inom spelutveckling!

Tags: Inspiration
Läs mer

Skippa skolångesten!

Publicerad: 2017-12-11

Panik över skolan? Med vår guide i sju steg kan du får du läget under kontroll! 

Läs mer

Yrkesambassadörerna: Albin Alldén

Publicerad: 2017-11-28

Gymnasium.se:s egna medarbetare Albin Alldén är näst på tur i Yrkesambassadörerna. Nu delar han med sig sina tankar kring hur han upplevde sin gymnasieperiod och hur det har gått för honom sedan han tog studenten. 

Lise Meitner-dagarna 2017

Publicerad: 2017-11-17

Under helgen den 24–25 november sker Lise Meitner-dagarna, en årlig konferens för fysikintresserade gymnasieelever. Läs mer om vad som är på agendan dessa dagar. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Lovisa Petri

Publicerad: 2017-11-14

Lovisa Petri är vår nästa yrkesambassadör. Hon är en driven och passionerad utbildad hudterapeut från Linköping. Läs vidare om du vill veta mer om Lovisa och sitt yrke! 

Var finns jobben?

Publicerad: 2017-11-06

Nu kan du ta reda på vilka yrkesgrupper med störst behov av ny arbetskraft 2017 och första halvåret 2018. Det har nämligen Arbetsförmedlingen tagit reda på i sin rapport.

Läs mer

Bli förbered för nationella proven i svenska

Publicerad: 2017-11-03

I mars är det dags för nationella prov i svenska och svenska som andraspråk för dig som går i årskurs 9. I den här artikeln får du veta allt du behöver för att förbereda dig inför de nationella proven i svenska! 

Tags: Inspiration
Läs mer

De 10 populäraste yrkena i Stockholm

Publicerad: 2017-11-02

Vad vill du bli när du blir stor är en fråga vi alla har fått. Vilket program ska man läsa för att bli läkare? Vad gör en ingenjör? Yrkesguiden besvara alla dina frågor och mycket mer! Vi har listat yrkena som gymnasieväljare i Stockholm har tittat på i Yrkesguiden. 

Tags: Inspiration
Läs mer