Visa gymnasium.se som: Mobil

Inspiration

Läs nyheter och artiklar om gymnasiet på Gymnasium.se

GYMNASIENYHETER - INSPIRATION - GOTT & BLANDAT - KRÖNIKOR

Senast uppdaterad: 15 jun 2017

Skippa skolångesten!

Publicerad: 2017-12-11

Panik över skolan? Med vår guide i sju steg kan du får du läget under kontroll! 

Läs mer

Yrkesambassadörerna: Albin Alldén

Publicerad: 2017-11-28

Gymnasium.se:s egna medarbetare Albin Alldén är näst på tur i Yrkesambassadörerna. Nu delar han med sig sina tankar kring hur han upplevde sin gymnasieperiod och hur det har gått för honom sedan han tog studenten. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Lise Meitner-dagarna 2017

Publicerad: 2017-11-17

Under helgen den 24–25 november sker Lise Meitner-dagarna, en årlig konferens för fysikintresserade gymnasieelever. Läs mer om vad som är på agendan dessa dagar. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Lovisa Petri

Publicerad: 2017-11-14

Lovisa Petri är vår nästa yrkesambassadör. Hon är en driven och passionerad utbildad hudterapeut från Linköping. Läs vidare om du vill veta mer om Lovisa och sitt yrke! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Var finns jobben?

Publicerad: 2017-11-06

Nu kan du ta reda på vilka yrkesgrupper med störst behov av ny arbetskraft 2017 och första halvåret 2018. Det har nämligen Arbetsförmedlingen tagit reda på i sin rapport.

Läs mer

Bli förbered för nationella proven i svenska

Publicerad: 2017-11-03

I mars är det dags för nationella prov i svenska och svenska som andraspråk för dig som går i årskurs 9. I den här artikeln får du veta allt du behöver för att förbereda dig inför de nationella proven i svenska! 

Tags: Inspiration
Läs mer

De 10 populäraste yrkena i Stockholm

Publicerad: 2017-11-02

Vad vill du bli när du blir stor är en fråga vi alla har fått. Vilket program ska man läsa för att bli läkare? Vad gör en ingenjör? Yrkesguiden besvara alla dina frågor och mycket mer! Vi har listat yrkena som gymnasieväljare i Stockholm har tittat på i Yrkesguiden. 

Tags: Inspiration
Läs mer

8 saker att göra på höstlovet 2017

Publicerad: 2017-10-30

Vad har du för planer för höstlovet? I den här artikeln kan du kolla in nio förslag på både klassiska och mer otippade höstlovsaktiviteter! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Snart börjar nationella prov i engelska för årskurs nio!

Publicerad: 2017-10-30

För dig som går i årskurs 9 är det snart dags med det första nationella provet i engelska. Gymnasium.se har samlat all information som du behöver och går igenom provens upplägg. Det nationella provet i engelska i årskurs 9 består av tre delprov som fokuserar på färdigheterna lyssna, läsa, tala, samtala och skriva.

Läs mer

Yrkesambassadörerna: Alexander Zinolidis

Publicerad: 2017-10-27

Alexander Zinolidis är vår nästa yrkesambassadör. Han introducerar oss för IT-världen. Följ med på en webbutvecklares resa, från gymnasiet till yrkeslivet!

Tags: Inspiration
Läs mer

Så förbereder du dig för nationella proven i matte 2017/2018

Publicerad: 2017-10-26

Nu i november är det dags för nationella proven i matematik för årskurs 9. Här förklarar vi provets upplägg och vad de olika delproven innebär. Du får också tips på var du hittar gamla prov att öva på och hur du bäst förbereder dig för att lyckas på de nationella proven i matte.

Tags: Inspiration
Läs mer

Att tala inför folk

Publicerad: 2017-10-24

Tycker du att det är läskigt och skrämmande att ställa dig framför hela klassen? Lugn, du är absolut inte ensam! Att tala inför folk är en rädsla många delar. Vi på Gymnasium.se vill hjälpa dig bli en bättre talare och förhoppningsvis vågar du tala inför folk! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Vintersport på schemat - året om!

Publicerad: 2017-10-23

Vill du slippa begränsas av årstiderna och ägna dig helhjärtat åt din vintersport? Vi har listat ett gäng härliga idrottsutbildningar som ger dig tillgång till vintersporter på schemat - under hela läsåret! 

Läs mer

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet

Publicerad: 2017-10-17

Håller du på med någon idrott? På många gymnasieskolor kan du kombinera ditt program med en idrottsutbildning eller idrottsprofil och på så vis utöva din sport på skoltid. Här är listan på idrotterna du inte visste fanns som skolval! 

Tags: Inspiration
Läs mer

Populäraste gymnasieutbildningarna i Skåne under 2017

Publicerad: 2017-10-13

Vi har sammanställt de mest besökta gymnasieprogram på Gymnasium.se i Skåne under 2017 och listar nedan de tio mest populära programmen i Skåne. I listan finns både högskoleförberedande program och yrkesförberedande.

Läs mer

Yrkesambassadörerna: Sara Andersson

Publicerad: 2017-10-11

Saras värld kretsar runt kreativitet och viktiga beslut. Hon är fokuserad och beslutsam gällande sin karriär. Hon berättar om sin resa från den stunden hon valde sitt yrkesprogram på gymnasiet till den spännande karriär hon uppnått idag. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Populäraste gymnasieutbildningarna i Göteborg under 2017

Publicerad: 2017-10-06

Ska du välja gymnasium i Göteborg? Har du ditt val framför dig kanske du funderar på vad andra väljer och vilka program som är vanligast. Vi på Gymnasium.se har kikat på vilka gymnasieutbildningar som flest intresserat sig för under 2017 i Göteborg - se de 10 populäraste programmen!

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Marcus Borojevic

Publicerad: 2017-10-02

I del två av Yrkesambassadörerna är det Marcus som får presentera sig själv och sitt yrke. Förra året tog han studenten och sen dess har han jobbat inom industribranschen. Med sin ödmjukhet och optimism tar han med oss in i sin värld.

Tags: Inspiration
Läs mer

Gymnasiemässor 2017

Publicerad: 2017-09-27

I samband med höstens ankomst, har det nu blivit dags för för er som går i årskurs 8 och 9 att gå på gymnasiemässor. Att besöka en gymnasiemässa är alltid bra för att bli inspirerad av gymnasieskolor och övriga representanter på plats. En lista på datum för gymnasiemässor 2017 finns att hitta här. 

Tags: Inspiration
Läs mer

Yrkesambassadörerna: Malin Arkelöw

Publicerad: 2017-09-21

Malin Arkelöw är först ut i Gymnasium.se:s artikelserie om Yrkesambassadörerna. En ambitiös ung tjej som gladeligen hoppas på att inspirera andra. Via sitt yrke har hon fått chansen och träffa en av sina idoler och tävla. Vi kontaktar henne för att ta reda på mer om hennes resa från gymnasiet till idag. 

Tags: Inspiration
Läs mer