Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Aktiviteter på jullovet – 8 tips

Har du svårt att komma på vad du kan göra under jullovet? I denna lista har vi samlat åtta tips på aktiviteter som du både kan göra själv, med vänner eller med familjen. 

Snart är det äntligen dags för jullov! Med förhoppningsvis lite snö på marken är det också skönt med ledighet. Men vad finns det att hitta på? I den här listan hittar du en blandad kompott med olika aktiviteter att bocka av under jullovet. 

1. Film- eller seriemaraton 

Fånga julstämningen med en filmdag hemma eller ordna en filmkväll med nära och kära. Välj julfilmer eller dina personliga favoriter och njut av popcorn och gott sällskap. 

2. Bakdag 

Vem gillar inte att fika? Det finns oändligt med goda recept på nätet som du kan prova att baka. Bjud över dina vänner och låt de smaka på dina bakverk eller varför inte låta dem vara med i bakandet.  

3. DIY-pyssel 

Utveckla din kreativa sida genom att arrangera en pysselworkshop. Gör egna smycken, testa att virka, måla en tavla eller brodera. Det finns många tips och tutorials att följa på nätet för att lyckas med ditt pyssel. 

4. Bokklubb 

Starta en bokklubb med dina vänner och välj en bok som ni ska läsa tillsammans under lovet. Diskutera och dela era tankar över en kopp varm choklad. 

5. Utomhusäventyr 

Ta vara på vintern och bege dig ut för roliga utomhusaktiviteter som skridskoåkning, pulkaåkning eller en vacker vinterpromenad. Det finns inget som slår frisk luft och en trevlig stund med vänner eller familj. 

6. Spelkväll 

Organisera en spelkväll med brädspel eller datorspel. Skratt och tävlingsanda är ett säkert sätt att ha roligt tillsammans.  

7. Gör om på rummet 

Varför inte möblera om på ditt rum? Det är ett roligt och kreativt sätt att fördriva tiden när du inte har något att göra. Du har kanske inte testat förut att ha sängen mot en annan vägg eller tavlan på en annan plats? Det är även ett perfekt tillfälle att rensa och organisera bland dina grejer samtidigt. 

8. Skapa en årsavslutningsvideo 

Samla bilder och klipp från året som gått och skapa en minnesvärd årsavslutningsvideo. Det är kul att se tillbaka på roliga minnen och vad du hann med att göra under detta år.


Annonser