5 smarta sportlovsaktiviteter

Funderar du på vad du ska hitta på under sportlovet? Här hittar du våra fem bästa tips på saker att göra under den kommande ledigheten.

Sportlovet närmar sig med stormsteg och det är snart dags för lite välförtjänt vila från skolan. Men vad ska man egentligen hitta på? Även om det kan vara skönt att bara slappa på loven, kan det lätt bli lite långtråkigt om man inte har något inplanerat.

Vi har därför samlat tips på aktiviteter som kostar inte så mycket eller inget alls att göra, vissa som du kan göra själv och andra som du kan dra med dina kompisar på.

1. Anordna en loppis 💸

Vårt första (och kanske bästa) tips är att anordna en loppis med dina kompisar, syskon eller familj. Allt du behöver göra är att hitta en plats där det är okej att ha loppisen på, be alla att ta med saker de inte längre behöver och förbered några bord och stolar som ni kan använda. Du kan också fundera på hur ni ska ta betalt och om du gillar att vara kreativ kan du inför loppisen skapa färgglada affischer och marknadsföra loppisen på sociala medier.

2. Gå på ett museum eller konsthall 🎨

En annan rolig sportlovsaktivitet är att besöka ett museum eller någon annan kulturell plats där du bor. Många museum är gratis eller erbjuder någon form av studentrabatt. Om du går tillsammans med någon kan ni sätta upp en frågesport för att testa varandras kulturella kunskaper och dela med er av vad ni tyckte om upplevelsen – förslagsvis över en fika.

3. Snöra på dig skridskorna 🌟

Att åka skridskor är en klassisk sportlovsaktivitet som kan vara både rolig och utmanande, oavsett om du åker själv eller tillsammans med andra. Om ni är flera som åker kan ni köra olika lekar på isen för att göra det ännu roligare. Glöm inte att ha med er lite varm choklad i en termos – det är ett måste!

4. Styr ihop en matlagningstävling 🍕

För dig som gillar mat är vårt tips att styra ihop en matlagningstävling. Samla några kompisar som inte heller har planerat så mycket på lovet och bestäm om tävlingen ska vara utspridd över en eller flera dagar. Skapa olika kategorier för bedömning som till exempel upplägg, smak och originalitet. En kategori i bedömningen kan också vara att det ska vara så billigt som möjligt för att hålla nere kostnaderna. Glöm inte att filma eller fota er aktivitet, ni kanske till och med kan göra en TikTok av det.

5. Rensa ut sånt som du inte längre använder 👕

Även om du inte har möjlighet att anordna en loppis kan det vara både skönt och avkopplande att rensa hemma. Du kan göra rensningen till en rolig aktivitet genom att spela musik och framför allt genom att till exempel organisera eller dekorera om ditt rum samtidigt. När du rensat klart kan du donera eller sälja de överblivna sakerna vilket gör det till en aktivitet som inte bara är bra utan också ekonomisk och miljövänlig.


Vill du ha något att hitta på nu direkt? Då kan du läsa någon av våra andra artiklar eller göra något av våra quiz.

Ta mig till artiklar och quiz 💌

Wilma Abrahamsson Hjärne

Wilma Abrahamsson Hjärne

Digital Content Specialist (Visa mer)
Wilma arbetar som Digital Content Specialist på gymnasium.se. Hennes mål är att ta fram inspirerande innehåll som kan hjälpa framtida elever att göra rätt gymnasieval. Efter att ha studerat samhälle/kultur på gymnasiet läste hon bland annat socialt arbete vid Lunds Universitet och utbildade sig senare till Webbkommunikatör på Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om gymnasiestarten och nationella proven. (Mindre)

Om

Wilma arbetar som Digital Content Specialist på gymnasium.se. Hennes mål är att ta fram inspirerande innehåll som kan hjälpa framtida elever att göra rätt gymnasieval. Efter att ha studerat samhälle/kultur på gymnasiet läste hon bland annat socialt arbete vid Lunds Universitet och utbildade sig senare till Webbkommunikatör på Medieinstitutet i Stockholm. Utöver att skriva artiklar gillar Wilma att arbeta med kreativa uppgifter och sociala medier. Du hittar henne ofta som skribent på artiklar som handlar om gymnasiestarten och nationella proven.

Annonser