Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Tjej som sjunger
10 maj 2023

5 fördelar med estetiska programmet

Är du en kreativ person som vill utveckla din kreativitet? Ser du dig själv nå dina drömmar genom konst, musik, dans eller teater? Då kan estetiska programmet vara ett perfekt val för dig! 

Estetiska programmet på gymnasiet är en utbildning som fokuserar på konst och kreativitet. Programmet ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna arbeta inom konstnärliga yrken och bidra till samhällets kulturella utveckling. Konst och kultur är en viktig del av samhället och spelar en stor roll i vad vi känner till och tror oss veta om världen.  

Hitta skolor med estetiska programmet

Här får du möjlighet att ge uttryck för dina upplevelser och känslor och framföra dem i olika produktionsformer som musik, konst, dans eller teater på till exempel konserter, scener eller i konsthallar. Det estetiska programmet tillåter dig att utvecklas som individ och ger dig en stabil grund att stå på om du vill arbeta inom kulturscenen. 

5 fördelar med estetiska programmet

⭐ På estetiska programmet har du tillgång till professionella lärare och utrustning för att du på bästa sätt ska kunna utforska och utveckla din kreativitet.

🎨 Du lär dig nya sätt att uttrycka din kreativitet på. Du kommer att lära dig arbeta med olika verktyg och tekniker för att utvecklas i ditt konstskapande.

🖼 Du lär dig att utveckla den kreativa skapandeprocessen, hur du går från en idé till skapande av konstverk i olika former. 

🏫 Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att fortsätta studera på universitet eller högskola inom exempelvis konst, musik eller teater. 

🌍 Du får kunskaper som gör det möjligt att bidra till samhällets kulturella utveckling och ha en inverkan på hur vi uppfattar världen omkring oss.

Källa: skolverket.se

Senast uppdaterad: 10 maj 2023

Vanliga frågor


Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-08-14

Läs till bagare på gymnasiet!

I samband med fettisdagen var det mycket snack om semlor i wrapform. Vill du också utbilda dig till bagare och uppfinna spännande bakverk i framtiden? Läs mer om hur du utbildar dig till bagare på gymnasiet i den här artikeln.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-01-08

De populäraste gymnasieutbildningarna under 2017

Vi har sammanställt de mest besökta gymnasieprogram på Gymnasium.se under 2017 och listar nedan de tio mest populära programmen i Sverige. I listan finns både högskoleförberedande program och yrkesförberedande.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-05-22

5 anledningar att gå hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett spännande alternativ som ger dig möjlighet att utveckla praktiska färdigheter och skapa något med händerna. Varför inte lösa problem med din kreativitet?

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin