5 fördelar med estetiska programmet

Är du en kreativ person som ser dig själv nå dina drömmar genom konst, musik, dans eller teater? Då kan estetiska programmet vara ett bra val för dig! 

Tjej som sjunger

Estetiska programmet på gymnasiet är en utbildning som fokuserar på konst och kreativitet. Programmet ger dig de kunskaper och färdigheter du behöver för att kunna arbeta inom konstnärliga yrken och bidra till samhällets kulturella utveckling. Konst och kultur är en viktig del av samhället och spelar en stor roll i vad vi känner till och tror oss veta om världen.  

Hitta skolor med estetiska programmet

Här får du möjlighet att ge uttryck för dina upplevelser och känslor och framföra dem i olika produktionsformer som musik, konst, dans eller teater på till exempel konserter, scener eller i konsthallar. Det estetiska programmet tillåter dig att utvecklas som individ och ger dig en stabil grund att stå på om du vill arbeta inom kulturscenen. 

5 fördelar med estetiska programmet

⭐ På estetiska programmet har du tillgång till professionella lärare och utrustning för att du på bästa sätt ska kunna utforska och utveckla din kreativitet.

🎨 Du lär dig nya sätt att uttrycka din kreativitet på. Du kommer att lära dig arbeta med olika verktyg och tekniker för att utvecklas i ditt konstskapande.

🖼 Du lär dig att utveckla den kreativa skapandeprocessen, hur du går från en idé till skapande av konstverk i olika former. 

🏫 Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att fortsätta studera på universitet eller högskola inom exempelvis konst, musik eller teater. 

🌍 Du får kunskaper som gör det möjligt att bidra till samhällets kulturella utveckling och ha en inverkan på hur vi uppfattar världen omkring oss.

Källa: skolverket.se

Vanliga frågor


Annonser