Visa gymnasium.se som: Mobil

Här hittar du sommarjobbet!

Här hittar du sommarjobbet

Här hittar du sommarjobbet!

Letar du för fullt efter ett sommarjobb? Börjar det kännas hopplöst att hitta ett sommarjobb så här nära inpå sommaren? Ge inte upp än, här delar vi med oss av våra bästa sista minuten-tips för var du kan hitta sommarjobbet!

  • Leta på Arbetsförmedlingen, jobbsajter, på kommunhemsidor och i lokaltidningen

Arbetsförmedlingen har en del sommarjobb för unga, men tänk på att det även finns en hel del andra jobbsidor på nätet där du kan hitta annonser för sommarjobb.  Generellt sett kan det vara bra att göra en extra sökning på internet, då det faktiskt är oväntat många företag som glömmer att fixa sin sommarbemanning i god tid. Gå också in på hemsidan för den kommun du bor i, de brukar lista lediga sommarjobb. Håll också ett extra öga på lokaltidningar som finns i den ort du bor i.

  • Ta hjälp via sociala medier

De allra flesta företag finns på sociala medier idag och det kan vara ett enkelt sätt att ta den första kontakten där. Du kan till exempel få svar på hur företaget har lagt upp sin sommarbemanning, vilka tjänster de söker personal till och vem som är ansvarig. Skickar du in en ansökan senare har du redan skapat en kontakt och har dessutom namn på en person du pratat med på företaget.

  • Kolla runt i ditt eget nätverk

Hör efter om sommarjobb i ditt eget nätverk. Många gånger erbjuds jobb via mer informella kontakter som föräldrar och vänner. Om du inte har några egna kontakter som kan erbjuda sommarjobb, så har kanske dina föräldrar eller dina kompisars föräldrar värdefulla kontakter. Se också till att berätta för vänner, släkt och bekanta att du söker sommarjobb. Du kan även skriva att du är på jakt efter sommarjobb på Facebook, Instagram etc.

  • Meddela när du är tillgänglig att jobba

Kolla upp sommarjobb som är beroende av vädret. Det kan till exempel vara restauranger, kiosker eller campingplatser. Denna typ av verksamheter har troligtvis svårt att beräkna exakt hur många sommarjobbare de behöver innan sommaren är här på riktigt. Dela med dig av hur ditt schema ser ut under sommaren. När du är tillgänglig för att jobba, och visa på flexibilitet. Du kan även erbjuda dig att göra upplärningen redan innan sommaren så att du kan vara redo att hoppa in när de behöver mer personal. Det är alltid attraktivt med en färdigutbildad sommarjobbare när sommarruschen väl sätter igång.

  • Håll koll på evenemang där du bor

Är det något på gång där du bor, någon festival kanske? Sätt upp lappar eller spontansök till olika evenemang!

  • Gör ett nytt försök när sommaren redan har börjat

Många sommarjobbare vill hellre jobba första delen av sommaren för att sedan kunna vara lediga den andra delen. Från företagens sida brukar det också vara så att den första delen av sommaren är bättre planerad. Det kan även vara så att den planering ett företag gjort inte stämmer helt överens med verkligheten och juli och augusti kan plötsligt innebära mer att göra. Det kan då dyka upp lediga arbetspass som behöver täckas upp. Kontakta de arbetsgivare där du föll på mållinjen innan sommaren, igen i juli, kanske har det dykt upp jobbmöjligheter. Hör också efter med till exempel kaféer och restauranger, det kan dyka upp behov av mer extrapersonal under sommaren.

Vill du ha mer tips om hur du lyckas få ett sommarjobb?

Här kan du läsa mer tips om hur du skaffar dig ett sommarjobb

Källa: Svd.se; Sverigesradio.se; Metro.seCvmall.net


Tips på andra artiklar:

Senast uppdaterad: 27 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-08-14

Idrotterna du inte visste fanns på gymnasiet

Håller du på med någon idrott? Många gymnasieskolor erbjuder möjligheten att kombinera ditt program med en idrottsutbildning eller idrottsprofil. Vad sägs om bowling, crossfit, karate, golf eller mountainbikeorientering? Kolla in listan med annorlunda idrottsutbildningar här!

Tags: Inspiration
Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-01-24

F i betyg, vad är det?

Går du i nian och oroar dig för att du fått F i ett eller flera ämnen? Vad händer när du blivit underkänd i ett ämne, kan du fortfarande söka in till gymnasiet? Vi hjälper dig genom att svara på frågor som dessa. För det finns fortfarande möjlighet för dig att bli godkänd i de ämnen som du fått F i!

Tags: Inspiration
Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-11-28

Yrkesambassadörerna: Albin Alldén

Gymnasium.se:s egna medarbetare Albin Alldén är näst på tur i Yrkesambassadörerna. Nu delar han med sig sina tankar kring hur han upplevde sin gymnasieperiod och hur det har gått för honom sedan han tog studenten. 

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin