Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

5 fördelar med teknikprogrammet

Teknikprogrammet på gymnasiet är en spännande utbildning som fokuserar på teknik och innovation. På teknikprogrammet har du möjlighet att göra dina idéer till verklighet. Ta chansen och skapa lösningar på morgondagens utmaningar!

tjej som skruvar ihop en liten mekanisk bil

Äntligen är det dags att själv välja vad du vill studera, grattis och välkommen till gymnasiet! Här finns många valmöjligheter och det kan vara svårt att veta vilket program man ska gå. För dig som har ett intresse för teknik, innovation och problemlösning kan teknikprogrammet vara ett perfekt val. 

Teknikprogrammet på gymnasiet är en spännande utbildning som fokuserar på teknik och innovation. Du kommer att få kunskaper om hur teknik och hållbar utveckling förhåller sig till varandra och till människor. På teknikprogrammet läser du matematik, kemi, fysik och teknik och fokuserar på tekniska processer. Programmet innehåller tekniska och praktiska delar men du får också lära dig att analysera, utveckla och dra slutsatser kring tekniska system. 

Hitta skolor med teknikprogrammet

På teknikprogrammet får du efterfrågade kunskaper och färdigheter som du behöver för att kunna studera vidare. Till exempel kan du läsa ett fjärde år och utbilda dig till gymnasieingenjör. Du får en bred teknisk och teoretisk kompetens som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Andra jobb du kan få om du har läst teknikprogrammet är bland annat 3D-grafiker, ingenjör, programmerare och drifttekniker.

5 fördelar med teknikprogrammet

⭐ Det finns en hög efterfrågan på teknisk kompetens på arbetsmarknaden. Teknikprogrammet ger dig en stark grund att bygga din karriär på och kan öppna dörrar till spännande och välbetalda jobb.

💡 På teknikprogrammet har du möjlighet att göra dina idéer till verklighet. Du kommer att lära dig att tänka kreativt och innovativt och hitta lösningar på verkliga problem som kan underlätta i människors vardag.

💻 Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efteråt har du möjlighet att vidareutbilda dig på högskola inom bland annat teknik och naturvetenskap.

🎯 Teknikprogrammet har flera olika inriktningar för att du ska hitta något som passar just dig.

🔧 På teknikerprogrammet får du praktisk erfarenhet och lär dig att lösa problem på ett realistiskt sätt. Du får arbeta med verkliga projekt och uppgifter, både individuellt och i grupp. 


Källa: skolverket.se 

Vanliga frågor

  • Teknikprogrammet förbereder dig inför högskolestudier främst inom naturvetenskap och teknik. När dessa är avslutade kan du arbeta som bland annat 3D-grafiker, programmerare, drifttekniker och ingenjör. 

  • Du kan välja mellan inriktningarna informations- och medieteknik, produktionsteknik och teknikvetenskap. Sedan varierar det från skola till skola hur programmen är uppbyggda. 

  • Du kommer att lära dig om allt från programmering till konstruktion, innovation och hållbarhet. Du får också lära sig om vilka teknikformer och lösningar som passar till olika målgrupper och tillfällen. 


Annonser