Visa gymnasium.se som: Mobil
Vy över Sydney

Plugga utomlands efter gymnasiet

Vill du gå gymnasiet hemma i Sverige men är sugen på att plugga utomlands senare? Lugn, det finns såklart gott om möjligheter att plugga utomlands efter gymnasiet! 

Många svenska universitet och högskolor har samarbeten med skolor utomlands och erbjuder möjlighet att åka på utbyte i andra länder under studietiden. Du kan också välja att ordna med utbytet på egen hand, då kan du ta hjälp av experter på utlandsstudier på blueberry.nu med råd, tips och stöd vid din ansökan. Via Blueberry kan du söka till ett universitet eller college utomlands under en termin, ett år eller ett helt program.

Du måste inte ha påbörjat eftergymnasial utbildning i Sverige innan du åker – perfekt för dig som är ivrig att komma iväg efter studenten! Det finns även flera skolor som inte kräver att du har högskolebehörighet. Se vilka destinationer du kan välja mellan om du vill plugga utomlands direkt efter gymnasiet.

Välj mellan olika destinationer

Ett bra tips är att påbörja din ansökan under gymnasietiden om du vill åka direkt efter studenten. Om du vill plugga utomlands är det viktigt att vara ute i god tid. Du bör ansöka minst 3–4 månader innan kursstart.

Hos Blueberry kan du hitta ditt college eller universitet i många olika länder i Europa, Asien, Nordamerika och Oceanien. Varför inte ta en tripp över Atlanten, åka halvägs runt jordklotet till ännu varmare breddgrader, eller studera musik och film i Europa? Läs mer om destinationerna här!

Så här funkar det:

 1. STUDIERÅDGIVNING FÖR UTLANDSSTUDIER

  På Blueberry får du hjälp att navigera genom djungeln av studier utomlands. Du bokar in en kostnadsfri rådgivning med en personlig handledare som hjälper dig att hitta ett land och ett college/universitet som passar in i dina framtidsplaner och önskemål.
 2. ANSÖKAN

  Du börjar med att fylla i en digital ansökan på blueberry.nu. Efter det kommer du att få hjälp att samla in de ansökningshandlingar som Blueberry behöver för att sedan sköta hela processen med din skola, på rätt sätt och i rätt tid.
 3. ANTAGNINGSBESKED

  När du blivit antagen till ditt college/universitet får du hjälp med nödvändiga processer som att söka CSN-lån, köpa försäkring, boende och visum med mera. Blueberry anordnar även Pre Departure-kvällar innan avresa där du får chansen att träffa andra Blueberry-studenter som ska till samma land och samma skola.
 4. TERMINSSTART

  Dags för avresa! Du betalar in din terminsavgift direkt till din skola. Den hjälp du får av Blueberry är alltid kostnadsfri. Blueberry finns även tillgängliga om det skulle dyka upp frågor eller funderingar på din nya skola under studietiden.
Senast uppdaterad: 23 okt 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-29

Prokrastinera mera!

Kanske har du hört ordet förr - men har du koll på vad prokrastinering innebär? Vi på gymnasium.se reder ut vad prokrastinera betyder, dess för- och nackdelar och våra allra bästa tips! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-30

Yrkes-VM ­­– Världens största tävling för yrkesskicklighet!

I årets upplaga av Yrkes-VM tog det svenska Yrkeslandslaget hem fyra medaljer. Yrkes-VM är en av världens största tävlingar. I 56 yrkeskategorier tävlar ungdomar om vem som är den bästa på just sitt yrke. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-09-26

5 skäl att skaffa en Cambridgeexamen

Cambridge Certificate of Advanced English är en examen som tas av mer än fyra miljoner människor i 130 länder varje år. Med en Cambridgeexamen på ditt CV har du goda möjligheter att söka till utbildningar över hela världen och du får en stämpel på att din engelska håller en hög internationell nivå.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin