Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 202,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Event
20 april, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 202,9)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering!

Drömmer du om att bli kock eller servitör, älskar du mat och brinner för vackra uppläggningar, nya smakkombinationer och nöjda gäster, då är inriktningen kök och servering något för dig - en matnyttig utbildning.

Om inriktningen

Du får lära dig yrkesmässig tillagning av kalla och varma rätter för både lunch- och kvällsrestaurang. Du tillagar både förrätter, varmrätter och desserter från Sverige och resten av världen som serveras i skolans egen restaurang. Där får du och dina klasskamrater lära er att bemöta olika gästers önskemål och behov på ett professionellt sätt. Du får dessutom lära dig uppdukning och servering samt att kombinera ihop mat och dryck.

Vi har ett väl fungerande samarbete med branschen och du gör din APL på en restaurang som passar dina önskemål. Det finns även möjlighet till utlandspraktik. Utbildningen är även sökbar i lärlingsform, då är du ute på en arbetsplats minst halva utbildningstiden.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som kock, kallskänka, servitör eller som egenföretagare i restaurangbranschen

Om programmet

Inom restaurang- och livsmedelsbranschen finns det många vitt skilda och spännande yrken. Dessutom finns det stora möjligheter för dig att arbeta utomlands. Redan under gymnasietiden får du arbeta mycket praktiskt. Anders Ljungstedts gymnasium har en egen restaurang där eleverna lagar mat och serverar samt en butik och café där eleverna säljer sina egenproducerade varor. Entreprenörskap går som en röd tråd genom utbildningen. Vi har samarbete med flera länder i Europa där du kan få möjlighet till praktik.

Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) finns på Restaurang- och livsmedelsprogrammet Då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen.

Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök och servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anders Ljungstedts gymnasium
Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

Välkommen till Anders Ljungstedts gymnasium - en värld av möjligheter!

Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning är ett smart val oavsett om du vill börja arbeta...

Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
4/5
Therese
07 jun 2022

Bra lärare och utbildningen gjordes på ett kreativt sätt

5/5
Oscar
07 jun 2022
Lärare/utbildning

Jag måste säga innan jag började på ljunkan hade jag bara hört massa dåligt om skolan men när jag själv började fick jag ett helt annat perspektiv. Mitt program va helt enkelt d...

Visa hela
5/5
E.H
02 dec 2019

Jätteroligt och lärorikt på lektionerna samt förbereder inför arbetslivet inom branschen.

Sponsrad