Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Rodengymnasiet
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 20 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 195,0) * statistik från 2022
Två tjejer som arbetar med något i skolan

Om utbildningen

Restaurang och livsmedel - lärlingsutbildning på Rodengymnasiet

Rodengymnasiet erbjuder inriktningen Kök & servering.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett bra val för dig som är kreativ, tycker om människor och vill arbeta med service. Det är ett yrkesförberedande program som förbereder dig, utifrån den inriktning du väljer, för ett arbete inom branschen. Efter avslutad utbildning på programmet kan du till exempel arbeta som restaurang- eller storkökskock, bartender eller servitör.

Få behörighet till högskola och universitet

Vill du få behörighet att studera vidare på högskola eller universitet så går det också bra hos oss.

Lärling – ett annat sätt att gå ett yrkesprogram

Att vara lärling innebär en unik möjlighet att lära sig ett yrke genom att kombinera arbete på en arbetsplats med studier i skolan. Den största skillnaden mellan en gymnasial lärlingsutbildning och skolförlagd gymnasial yrkesutbildning är att du, som lärling, är en del av ett arbetslag på en arbetsplats.

Minst halva din utbildning sker på en eller flera arbetsplatser vilket ger god kontakt med arbetslivet. På skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av yrkesämnena som du behöver i ditt yrke. Nu kan du söka till Rodengymnasiets lärlingsutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Rodengymnasiet

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...


Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rodengymnasiet

Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.norrtalje.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Rodengymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Rodengymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information