Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Jacobsskolan, i Hässleholm
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 197,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 197,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

restaurang- och livesmedelsprogrammet jacobsskolan

Läs Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Jacobsskolan i Hässleholm

Vill du arbeta med mat och dryck i en bransch som ständigt utvecklas? Vill du studera på ett gymnasieprogram, som ger dig stora möjligheter att arbeta jorden runt och uppleva det som många bara drömmer om?

Restaurang-och livsmedelsprogrammet ger en bra grund för arbete i en bransch som bjuder på omväxling och möjligheter. Du får de grundläggande yrkeskunskaper som krävs för att du ska kunna börja arbeta direkt efter gymnasiet samtidigt som du med tillval av några kurser förbereder dig för högskolestudier. Vill du gå hela vägen och arbeta som exempelvis restaurangchef eller kökschef så är detta program en bra början.

Inriktning Kök och servering

För dig som vill jobba med mat och dryck i kombination är Restaurang- och livsmedelsprogrammet helt rätt val. På Jacobsskolan erbjuds programinriktning Kök och servering. Alla elever läser programgemensamma ämnen, som är ämnen som Livsmedels- och näringskunskap och Service och bemötande. På inriktningen Kök och servering läser ni:

  • Mat och dryck i kombination
  • Matlagning 1
  • Servering 1

Därefter väljer du programfördjupningen Servering eller Kök.

Du förbereder dig för arbete som exempelvis

  • kock
  • servitör/servitris

Få praktisk utbildning på Hässleholms Restaurangskola

Den praktiska delen av din utbildning genomförs vid Hässleholms Restaurangskola. Där finns ett metodkök, ett större restaurangkök med tillhörande matsal som har fullständiga rättigheter, konferens- och lektionssal samt en datorsal och ett mindre bibliotek. Alla yrkeslärare på Restaurangskolan har många års branschvana.

Under dina tre år på gymnasiet har du praktisk utbildning på Restaurangskolan under två till tre dagar i veckan och teoretisk utbildning på Jacobsskolan två till tre dagar per vecka. Under gymnasieutbildningen har du dessutom 15 veckors Arbetsplatsförlagt lärande (APL), då du får göra praktik ute på restauranger i Sverige och/eller utomlands.

Möjlighet att bli högskolebehörig

Genom att välja att läsa vissa kurser som tillval kan du bli behörig för fortsatta studier på till exempel högskola eller universitet. Restaurang- och livsmedelsprogrammet gör att du får en god grund för att arbeta i en bransch som bjuder på omväxling och möjligheter, då du på ett naturligt sätt lär dig att samarbeta med människor i olika situationer och ta ansvar.

Därför ska du välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet:

  • Det ger dig stora möjligheter att arbeta både i Sverige och i andra länder
  • Du får 15 veckors APL på olika arbetsplatser både i Sverige och/eller utomlands
  • Du får en yrkesexamen
  • Du får uppleva det som många bara drömmer om
  • Du har möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolestudier samt möjlighet till viss särskild behörighet
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jacobsskolan
Stobyvägen 6
28140 Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola med fräscha renoverade lokaler. Efter studier hos oss är eleven anställningsbar eller förberedd för vidare studier. Jacobsskolan ligger centralt i Hässleholm och Hässleholm är en knutpunkt vilket gör det enkelt för dig som...

Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Sponsrad