Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Gullmarsgymnasiet, i Lysekil
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 211,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 211,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Gullmarsgymnasiet, inriktning Kök och servering 

Är du intresserad av mat, service och människor? Tycker du om att arbeta i grupp men även ibland självständigt och utföra mycket praktiskt? Då är restaurang- och livsmedelsprogrammet för dig.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar för dig som tycker om att laga mat och ge service, visar intresse för hur mat och livsmedel produceras och hanteras, samt vill lära känna andra matkulturer och utmana olika mat- och dryckestrender.

Möjlighet till APL utomlands

Du lär dig att laga mat från grunden till gastronomiska rätter. Du lär dig att servera samt kunskap om olika drycker och när man får lov att servera alkohol. Hälsoperspektivet samt miljöpåverkan finns med i alla våra kurser. Du får träffa branschen genom din APL (arbetsplatsförlagt arbete) som är ca 21 veckor under 3 perioder. Du får arbeta praktiskt och du lär dig ett arbete från grunden som gör dig anställningsbar när du tar gymnasieexamen. Det finns även möjlighet att göra APL i bland annat England och Irland.

Yrkesförberedande program

Detta program leder till att du kan få arbete som kock, bartender, hovmästare samt till servitör/servitris när du tar gymnasieexamen. Du får användning för dina kunskaper i din vardag, men du har hela världen som väntar på dig. Branschen växer otroligt fort och du kan få många nya platser att arbeta på över hela världen.

Du kan få grundläggande högskolebehörighet om du väljer till Svenska 2 + Svenska 3, samt Engelska 6.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lysekil

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gullmarsgymnasiet
Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare i en trygg miljö. Som elev...

Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad