Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Kök

Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,5
    (medelvärde: 230,8) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-04
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Kök

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering - KÖK

Vill du gå på en skola som ger dig goda framtidsutsikter? Väljer du Internationella Hotell- och Restaurangskolan kommer du att gå på ett gymnasium där du kan ställa höga krav på utbildningen.

Kock, servitör, sommelier eller ostmästare

Det kan du kalla dig efter att ha gått restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering. Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar  och bemöter gäster. I årskurs tre specialiserar du dig inom kök eller servering. I köket jobbar du kreativt med råvaror, kombinerar smaker, tillreder och presenterar snyggt på tallriken. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger. Vi driver även vår egna restaurang där du får praktisk erfarenhet under dina studier.

Efter studenten – redo för jobb eller plugga vidare

Eftersom Restaurang- och livsmedelsprogrammet är yrkesförberedande med 20 veckors praktik, kan du börja jobba så fort du tagit studenten. En del elever jobbar till och med extra under gymnasietiden. Kock, servitör/servitris, barista och bagare är några av de jobb du kan söka. Programmet ger dig också grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Kök, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Samarbete med Stockholms universitet

I samarbete med Stockholms universitet ges alla elever på Matematik och Naturvetenskap möjlighet att läsa 5 poäng matematik på högskolenivå.

Eleverna inom matematik och naturvetenskap arbetar med matematiska projekt där forskare från matematiska institutionen vid KTH samt Stockholms universitet deltar.

Raoul Wallenberg Academy

Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders är en ledarskapsutbildning för gymnasieungdomar som ger helt nya insikter om vad goda förebilder och starkt ledarskap innebär. Varje år får ett antal av våra elever möjlighet att delta i denna unika satsning som omfattar en veckas utbildning som genomförs som internat.

Syftet med utbildningen är att:

  • ge deltagarna möjligheter till ökad insikt i vad ledarskap är och bör vara och därigenom ge dem en bättre grund för eget agerande i relationerna till andra

  • skapa större förståelse och respekt för ledarrollen och dess olika dimensioner, vikten av att ha förebilder men också att som ledare själv kunna vara förebild och att ta personligt ansvar

  • ge deltagarna ökad självinsikt och medvetenhet om hur de påverkar andra och påverkas av andra och visa att vi alla har möjlighet att välja hur vi vill agera och uppfattas

  • visa att gott ledarskap handlar om ett förhållningssätt till sig själv och människor runt omkring.

Efter kursen erhåller du ett diplom som visar att du genomgått kursen.

Cambridge Certificate

Cambridge First Certificate in English - är en internationellt gångbar merit för att bevisa att du är bra på engelska. Examen är välkänd bland arbetsgivare världen över och ger också språklig behörighet till ett stort antal högskolor och universitet.

På Stockholms Internationella Restaurangskola kan du förbereda dig för examination inom ramen för Engelska C. Skolan bekostar halva provavgiften.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Kök

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

“Jag har verkligen hittat rätt”

Simon är 15 år och pluggar restaurang med inriktning kök på Internationella hotell- och restaurangskolan. Det bästa med utbildningen är att få laga mat, och all typ av mat. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Kök så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder gymnasieutbildningar inom restaurang och servering, bageri och konditori samt hotell och turism. Efter en utbildning hos oss är du väl förberedd för en karriär inom din bransch. På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du sätta...


Läs mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

 Visa telefonnummer
restaurangskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

Lina

Ångrade mig aldrig. Mysiga lärare, många coola upplevelser och riktigt bra praktikplatser!

NL

Stockholms Internationella Restaurangskola är en helt fantastisk skola med jätteduktiga lärare som brinner för yrket och vill lära en allt den kan i kök/ service. Detta tycker jag är en helt ny upplevelse för mig har aldrig haft någon lärare som brinner så mycket för sitt yrke som dem på Stockholms Internationella Restaurangskola

Krille

Otroligt bra skola med roliga lärare och vänner.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Kök från Internationella Hotell- och Restaurangskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
“Jag har verkligen hittat rätt”
Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Simon är 15 år och pluggar restaurang med inriktning kök på Internationella hotell- och restaurangskolan. Det bästa med utbildningen är att få laga mat, och all typ av mat. 

Läs mer