Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Åre, Östersund
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Film

Jämtlands Gymnasium presenterar Restaurang- och livsmedelsprogrammet!

Utbildningsinfo

Kök & servering på Jämtlands Gymansium

Inriktningen Kök och servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Det här är programmet för dig som älskar att stå i köket och få ut din kreativitet i form av att baka och laga mat. På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig om hela processen, d.v.s. hur färska råvaror blir till olika rätter och bakverk. Andra viktiga ämnen inom området som du får ökad kunskap om är hygien, försäljning, näringslära, specialkost och alkoholförsäljning.

Inriktning Kök och servering 

Kök och servering är inriktningen för dig som i framtiden vill jobba som antingen kock eller servitör/servitris. Du får lära dig att laga mat som inte bara smakar bra utan som även är näringsriktig. Att arbeta i ett högt tempo är väldigt vanligt inom restaurangbranschen och det är något du får träna på under din tid på programmet. Du får även vara med att komponera matsedlar, planera arbetet och välja ut råvaror.

Exempel på framtida yrken: Servitör/servitris, kock.

15 veckor APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande är en viktig del av alla yrkesprogram och Restaurang- och livsmedelsprogrammet är inget undantag. På Jämtlands gymnasium erbjuds alla elever minst 15 veckors APL under sin studietid. Din APL är ett utmärkt tillfälle att samla på dig erfarenhet från arbetslivet samt för att knyta kontakter som kan underlätta ditt jobbsökande efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Jämtlands Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: