Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Grillska Gymnasiet Kungsholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 194,4) * statistik från 2017
resturang, kök och servering

Om utbildningen

Kök och servering på Grillska gymnasiet Kungsholmen

Inriktningen Kök och servering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska gymnasiet Kungsholmen är ett perfekt val för dig som gillar att laga mat och bryr dig extra mycket om att ge bra service åt matgäster.

Jobba i elevrestaurangen Björkudden

Under din tid på programmet får du lära dig att laga mat som är både god och nyttig samtidigt som du tänker på de ekologiska och ekonomiska aspekterna i processen. Du får också jobba i Grillska gymnasiets egen elevrestaurang Björkudden, vilket ger dig värdefulla kunskaper om service och hur man bemöter restauranggäster på ett bra sätt. På detta sätt får du insikt i processen från råvara till att måltiden serveras till gästen.

Utbildningen på inriktning Kök och servering

  • Några av de kurser som ingår i programmet är:
  • Matlagning
  • Mat och dryck i kombination
  • Service och bemötande
  • Entreprenörskap
  • Drycker och ansvarsfull alkoholhantering

Yrken efter Kök och serveringsinriktningen

Programmet passar utmärkt för dig som vill arbeta som kock, köksbiträde, serveringspersonal, försäljare i delikatessbutik eller varudisk efter dina gymnasiestudier. Du får en yrkesexamen efter din tid på utbildningen på Grillska gymnasiet, men är det så att du vill plugga vidare på högskola eller universitet efter dina gymnasiestudier så kan du välja att läsa till kurser som gör detta möjligt under tiden för Individuellt val.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Kungsholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Alice på Grillska Sundbyberg

Alice berättar om Grillska Sundbyberg

Läs mer Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Ett praktiskt ekonomiprogram

Skolan ligger i dagsläget i Sundbyberg, men flyttar in i nya, fina lokaler på Kungsholmen  läsåret 2020/2021. Det innebär att skolan också byter namn från Grillska Gymnasiet Sundbyberg till Grillska Gymnasiet Kungsholmen. Här får skolmaten högsta betyg och 97 %...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Prästgårdsgatan 1
17232 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
grillska.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

En gammal elev
(5)
Är du trött på en skola där alla går efter normen? där skolmaten är trist? där lärarna bara ser en som en i mängden? Eller där lektionerna är urtråkiga? Då är grillska gymnasiet Sundbyberg nånting för dig! en kärleksfull skola som jag saknar alldeles för mycket! där lärarna vill ens bästa och får en att tro på sig själv.. kort och gott en grym s...
Visa hela
nazli sarikaya
(5)
en bra skola med bra lärare! lärarna är våra vänner och vi har en bra gemensam med dem. det är god mat och underhållande skola!! bra utbildning som ger dig jobb möjlighet så om du vill ha en bra och rolig gymnasie år så börja här kommer inte ångra er!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Grillska Gymnasiet Kungsholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Kungsholmen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Alice berättar om Grillska Sundb...

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: