Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Alice berättar om Grillska Kungsholmen

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Alice på Grillska

Alice Skirfors, Restaurang- och Livsmedelsprogrammet inriktning bageri och konditori, Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Varför valde du Grillska Gymnasiet? När jag besökte Grillska Gymnasiet Kungsholmen på Öppet hus fick jag ett bra första intryck, skolan kändes lagom liten och familjär. För mig kändes det också viktigt att skolans huvudman är Stadsmissionen och att det inte är någon som tjänar pengar, utan att alla resurser går till skolan. Att det är en idéburen skola känns bra i magen.

Vad gör Grillska Gymnasiet unikt?

Här finns inga tydliga barriärer mellan lärare och elever, vi äter lunch tillsammans och lärarnas kontor har alltid en öppen dörr. Här är det jämlikt och lärarna har mer en coachande roll och hjälper oss på vägen istället för att diktera hur vi ska göra.

Vilka är dina tips till 9:or som nu ska välja gymnasieskola?

Välj inte gymnasieutbildning utifrån vad dina kompisar väljer utan utgå från dig själv, det du brinner för och tycker är kul. Det är inte farligt att gå sin egen väg och lämna grundskolan bakom sig.

”Allting som vi vill kan vi göra” är Grillskas motto, vad betyder det för dig?

Att det inte finns några gränser för vart du vill att just ditt liv ska ta vägen och att det heller inte finns några begränsningar för hur många nya vägar du kan ta.Läs mer om Grillska Gymnasiet Kungsholmen
Läs mer om Grillska Gymnasiet

Ta kontakt med skolan