Grillska Gymnasiet Kungsholmen

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

På Grillska Gymnasiet Kungsholmen får du chans att växa utifrån dina förutsättningar och dina mål. Du får kunskap som utvecklar dina färdigheter och förmågor inför framtiden.

När du startar som elev på Grillska Gymnasiet Kungsholmen börjar du med en introduktionsvecka där du får lära känna din klass, dina lärare, lokalerna och ditt program. Du och din mentor diskuterar dina mål och vägen fram till dem. Du får lära dig om studieteknik, tips och råd om sömn och hälsa - allt med målet att du ska få så bra förutsättningar som möjligt för dina studier. 

Under hela din gymnasietid träffar du din mentor varje vecka för att följa upp din kunskapsutveckling och hur du trivs. Genom elevrådet eller elevkåren kan du påverka din utbildning och skolan. Varje skola har också två elevrepresentanter i den centrala elevsamverkansgruppen för alla Grillskaskolor. 

Lärarledd undervisning

Undervisningen på Grillska Gymnasiet utgår från det personliga mötet och alla lektioner leds av engagerade och kunniga lärare. Vi strävar efter att undvika håltimmar och i klassrummet arbetar du precis som i arbetslivet i längre, sammanhållna arbetspass. 

Trygghet och trivsel 

En förutsättning för att du ska kunna göra ditt bästa i skolan, nå dina kunskapsmål och utvecklas som person är att du känner dig trygg och mår bra. Därför finns elevhälsoteam med kurator, skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog och speciallärare eller specialpedagog på plats på våra skolor. Det finns också studie- och yrkesvägledare i skolan för att du ska kunna diskutera individuella val och din framtid.

Övning genom verkliga projekt

På Grillska Kungsholmen vill vi ge dig en bra grund inför den verklighet du möter senare i arbetslivet. Det betyder att du prövar dina kunskaper genom praktik och arbetar i projekt tillsammans med lokala företag och organisationer.  

Entreprenörskap och samhällsengagemang

I samarbete med Ung Företagsamhet får du chans att testa att starta och driva eget företag. Det ingår en kurs i entreprenörskap på alla program på Grillskas gymnasieskolor. Varje dag diskuterar vi aktuella händelser och nyheter som ett sätt att uppmuntra till samhällsengagemang. Du får också jobba med olika samhällsförbättrande projekt. Det kan exempelvis handla om att anordna ett event för att lyfta mänskliga rättigheter. Vi samarbetar också med Stockholms Stadsmission i olika projekt. 

Våra förväntningar på dig

Medmänsklighet och respekt för varandras olikheter är grundläggande på Grillska Gymnasiet. Här ska alla ha en plats och kunna växa. För att nå dit  måste alla bidra. Det betyder att vi förväntar oss att du respekterar dina lärare och andra elever, bidrar till arbetsro och gemenskap, kommer i tid, utmanar dig själv att nå längre, tror på din egen förmåga och andras. Vårt motto är därför enkelt och tydligt: Allting som vi vill kan vi göra. 

Kvalitet och utveckling

För att hålla hög kvalitet jobbar vi på Grillska med flera pedagogiska utvecklingsprojekt som till exempel Matematiklyftet samt utveckling kring betyg- och bedömning och socialt entreprenörskap. Allt kopplat till modern forskning.

En skola utan vinst

Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte. Skolan är icke-konfessionell och politiskt obunden. Det finns sex Grillska Gymnasieskolor och en Grillska Gymnasiesärskola i Mälardalen. Skolstiftelsen driver också Stadsmissionens Folkhögskola, Stadsmissionens Yrkeshögskola, SFI och uppdragsutbildningar i Stockholm.

Grillskas pedagogik i korthet

  • Präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur.
  • Utgår från det personliga mötet i undervisningen och delaktighet. Vi skapar utbildning tillsammans.
  • Lärarledd undervisning i längre sammanhållna pass.
  • Verklighetsanknuten utbildning med exempelvis UF-projekt och uppgifter från verkliga uppdragsgivare.
  • Medmänsklighet är en grundläggande värdering. Här har alla en plats och kan växa.
  • Stark elevhälsa. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål – både vad gäller kunskap och personlig utveckling.

Ladda ner broschyr


Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Kungsholmen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Huvudman

Stadsmissionens Skolstiftelse

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

6 gymnasieskolor

Program

Reportage

Alice berättar om Grillska Kungsholmen

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Kungsholmen! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Grillska Gymnasiet Kungsholmen.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2022/23

Antal elever per lärare 2022/23

Grillska Gymnasiet Kungsholmen
 75,9%
Grillska Gymnasiet Kungsholmen 13,6

Antal elever på skolan år 2022/23: cirka 220


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

12,3 72,7 70,6
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 70 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng 12,3 2021/22
Andel behöriga till högskola 72,7 2021/22
Andel med examen inom 3 år 70,6 2019/20
Antagningspoäng medel 213,3 2022
Lägsta antagningspoäng 197,5 2022

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

14,9 40,0 74,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 150 2022/23
Genomsnittlig betygspoäng 14,9 13,9 2021/22
Andel behöriga till högskola 40,0 25,3 2021/22
Andel med examen inom 3 år 74,2 71,9 2019/20
Antagningspoäng medel 210,3 2022
Lägsta antagningspoäng 95,0 2022
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Lindhagensgatan 124b
112 51 Stockholm

Tel: 08-684 236 80
grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 25 recensioner
Skriv en recension
5/5
Bageri kungen
05 apr 2023
3 roliga år

Om du vill ha 3 roliga gymnasieår är Grillska Gymnasiet den perfekta platsen för dig. ALLA lärare på skolan, oavsett ämne finns där för att hjälpa dig med stora som små problem....

Visa hela
5/5
Ebba
23 nov 2020
Bästa skolan!

Väldigt bra oh engagerade lärare som verkligen bryr sig om både elevers mående och studier. Bästa skolmaten jag haft och nya, fräscha, rymliga och mysiga lokaler.

5/5
Banan
19 jan 2017
GOOOOD

Världens bästa skola, rekommenderas!! Engagerade lärare och roliga lektioner!!

Sponsrad