Skolan ligger i dagsläget i Sundbyberg, men flyttar in i nya, fina lokaler på Kungsholmen  läsåret 2020/2021. Det innebär att skolan också byter namn från Grillska Gymnasiet Sundbyberg till Grillska Gymnasiet Kungsholmen.

Här får skolmaten högsta betyg och 97 % av eleverna rekommenderar skolan till andra. Här går ca 150 elever på två program; Ekonomi, inriktning ekonomi och Restaurang och livsmedel, inriktning kök och servering eller bageri och konditori.

Ett praktiskt ekonomiprogram

På Grillska Kungsholmen får du en bred ekonomiutbildning med mycket praktiska inslag. Här får du verkligen arbeta med det du läser och pröva dina kreativa affärsidéer i praktiken. Skolan jobbar mycket med socialt entreprenörskap, där samhällsnyttan är lika viktig som de ekonomiska vinsterna.

Goda jobbchanser efter restaurangprogrammet

Läser du restaurang- och livsmedelsprogrammet får du laga och servera maten till gästerna på skolans egen restaurang. Gör praktik på några av Stockholms bästa restauranger och bagerier och bygg ett ovärderligt kontaktnät för framtiden. Efter avslutad utbildning har du stora chanser till jobb inom branschen både i Sverige och utomlands.

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

Här får du arbeta i längre sammanhållna pass med verklighetsbaserat lärande och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. Alla elever har möjlighet att starta ett UF-företag. Här finns ett aktivt arbete med samhällsengagemang för att ge dig möjlighet att påverka och göra skillnad.

Tro på din egen förmåga och nå dina mål

Skolan jobbar för att stärka elevernas tro på sig själva och på sin egen förmåga, bland annat genom motivation och hälsa. Man arbetar tillsammans utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte. Det betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Grillska Gymnasiet Kungsholmen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Välkommen på Öppet Hus på Grillska Gymnasiet Kungsholmen!

Kom och träffa oss, vi är nyfikna på dig!

OBS! Öppet hus och prova-på-dagar sker i våra nuvarande lokaler på Prästgårdsgatan 1, Sundbyberg!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-11-27    Tid:   16:00 - 18:00
Datum:   2020-01-25    Tid:   12:00 - 14:00
Datum:   2020-05-06    Tid:   16:00 - 18:00

Grillska Gymnasiet på Facebook

Reportage

Alice på Grillska Sundbyberg

Alice berättar om Grillska Sundbyberg

Läs mer Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Grillska Gymnasiet Kungsholmen.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

grillska.se

Snittbetyg: 4,8

Banan
Världens bästa skola, rekommenderas!! Engagerade lärare och roliga lektioner!!
Elev
Aldrig har jag känt mig så trygg på en skola som jag gör här. Man blir sedd och hörd av lärarna och rektorn. Lektionerna är anpassade för alla med eller utan diagnoser som t.ex. ADHD och det finns alltid någon som kan hjälpa en. Maten är god, lokalerna är fräscha och det känns kul att komma till skolan varje dag.
Är jätte nöjd med skolan och programmet, lärarna är helt underbara o de e så skönt att skolan e liten för då lär man känna alla andra elever på skolan, rekommenderar skolan till dig som vill bli bagare/konditor eller kock/servitör.

För att beställa information från Grillska Gymnasiet Kungsholmen, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Kungsholmen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Skolrecensioner