Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Grillska Gymnasiet Kungsholmen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 140 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 194,4) * statistik från 2019/20
Bageri och resturang

Om utbildningen

Bageri och konditori på Grillska gymnasiet Kungsholmen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning bageri och konditori på Grillska Gymnasiet Kungsholmen passar utmärkt för dig som vill jobba som bagare eller konditor i framtiden. Under programmets gång blir du expert på att baka gott och nyttigt fika- och matbröd. Du får kunskaper i vad som krävs för att vara bagare eller konditor och hur du tillverkar omtyckta bakverk. Som elev på Grillska gymnasiet och programmet får du möjlighet att jobba på elevbageriet under din gymnasietid och får då kunskaper om hur det är att jobba i såväl som att driva ett bageri.

Programmets upplägg

Några av de kurser som ingår i programmet är:

  • Bageri 1-3
  • Konditori 1-3
  • Choklad och konfektyr
  • Service och bemötande
  • Livsmedel och näringskunskap

Jobbmöjligheter efter Bageri- och konditoriinriktningen

Efter din gymnasieutbildning på Grillska gymnasiet kan du arbeta som bagare eller konditor, som anställd eller som egenföretagare. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram, men om du vill kan du välja till kurser under tiden för Individuellt val som gör att du blir högskolebehörig. På så sätt kan du studera vidare på högskolenivå efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Kungsholmen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Alice på Grillska Sundbyberg

Alice berättar om Grillska Sundbyberg

Läs mer Grillska Gymnasiet Sundbyberg

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Ett praktiskt ekonomiprogram

Skolan ligger i dagsläget i Sundbyberg, men flyttar in i nya, fina lokaler på Kungsholmen  läsåret 2020/2021. Det innebär att skolan också byter namn från Grillska Gymnasiet Sundbyberg till Grillska Gymnasiet Kungsholmen. Här får skolmaten högsta betyg och 97 %...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Kungsholmen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Grillska Gymnasiet Kungsholmen

Prästgårdsgatan 1
17232 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
grillska.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 20 recensioner.

Elev
(5)
Aldrig har jag känt mig så trygg på en skola som jag gör här. Man blir sedd och hörd av lärarna och rektorn. Lektionerna är anpassade för alla med eller utan diagnoser som t.ex. ADHD och det finns alltid någon som kan hjälpa en. Maten är god, lokalerna är fräscha och det känns kul att komma till skolan varje dag.
Anna
(5)
Är jätte nöjd med skolan och programmet, lärarna är helt underbara o de e så skönt att skolan e liten för då lär man känna alla andra elever på skolan, rekommenderar skolan till dig som vill bli bagare/konditor eller kock/servitör.
Grillska <3
(5)
Bästa skolan med bästa samhörigheten. Här existerar inte mobbning eller negativitet. Här känner i princip alla varandra och eftersom det är en så liten skola så får man en personlig kontakt med lärare som genuint bryr sig om en. Jag har hittat mina bästa vänner här. Yrkeslärarna är kunniga och professionella, man lär sig verkligen något. Skolmat...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Grillska Gymnasiet Kungsholmen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Grillska Gymnasiet Kungsholmen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 20 recensioner.
Reportage
Alice berättar om Grillska Sundb...

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: