Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Jämtlands Gymnasium
Programinformation
Östersund
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Film

Häng med oss och besök Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin och Jämtlands Gymnasium Åre.

Utbildningsinfo

Bageri och konditori på Jämtlands Gymnasium

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Det här är programmet för dig som älskar att stå i köket och få ut din kreativitet i form av att baka och laga mat. På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig om hela processen, d.v.s. hur färska råvaror blir till olika rätter och bakverk. Andra viktiga ämnen inom området som du får ökad kunskap om är hygien, försäljning, näringslära, specialkost och alkoholförsäljning

Inriktning Bageri och konditori

Här samlar du på sig kunskaper om och lär dig att tillverka olika bakverk, bröd och konditoriprodukter. Du får lära dig att följa recept och hur man hanterar olika råvaror på rätt sätt. De bakverk som du producerar säljs sedan i Jämtlands gymnasiums egen butik.

Exempel på framtida yrken: Bagare, konditor.

15 veckor APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande är en viktig del av alla yrkesprogram och Restaurang- och livsmedelsprogrammet är inget undantag. På Jämtlands gymnasium erbjuds alla elever minst 15 veckors APL under sin studietid. Din APL är ett utmärkt tillfälle att samla på dig erfarenhet från arbetslivet samt för att knyta kontakter som kan underlätta ditt jobbsökande efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Jämtlands Gymnasium

Lyckas med dina studier och nå dina mål på Jämtlands Gymnasium

Vill du satsa på något du är genuint intresserad av? Jämtlands Gymnasium tror att dina studieresultat kommer bli bättre om du trivs i skolan. Jämtlands Gymnasium erbjuder upp till 18 nationella program, med en hel rad av olika profiler och...


Läs mer om Jämtlands Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Jämtlands Gymnasium

Jämtlands Gymnasieförbund
831 82 Östersund

 Visa telefonnummer
jgy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Jämtlands Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information