Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 198,8)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 122,5
(medelvärde: 198,8)
Få mer information om programmet 👍

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

För dig med passion för mat, dryck, bakverk och servering

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du kanske jobba i en restaurang eller ett bageri? På utbildningen Restaurang och livsmedel får du laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt baka i bageriet och hantera både dryck och livsmedel. Du får lära dig dukning, servera kunder och känna på branschens höga tempo. Utbildningen ger dig chans att praktiskt testa varierade arbetsuppgifter och välja den inriktning du helst vill satsa på i framtiden.

Inriktning bageri och konditori

Denna inriktning är ett perfekt val för dig som vill kombinera matlagning med hantverk. Du är kreativ och noggrann. Du kommer att få arbeta inom både små som stora verksamheter med yrken som bland annat bagare eller konditor.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Jönköping

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Gymnasieexamen

Inriktningen Bageri & konditori på Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Jönköping
Ekhagsringen 17
554 56 Jönköping

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Jönköping

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Jönköping och visa alla program.

Sponsrad