Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Ester Mosessons gymnasium
Programinformation
Göteborg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Om utbildningen

Bageri och konditori

Du kan läsa inriktningen bageri och konditori både som yrkesprogram och som lärlingsutbildning. Är du en framtida bagare eller konditor? På Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Bageri och konditori får du en kreativ och utvecklande utbildning med möjlighet till studier och jobb utomlands.

Ester Mosessons gymnasium ger dig kunskaper inom bageri och du lär dig framställa såväl matbröd som kaffebröd. Du får lära dig grunderna i konditorihantverk och arbetar kreativt och noggrant med bland annat tårtor, marsipan och chokladarbete. Bakverken du tillverkar säljs på Esters salutorg till fikasugna och hungriga kunder.

Praktisera på bageri utomlands

Under årskurs tre på Ester Mosessons gymnasium inriktning Bageri och konditori fördjupar du dina kunskaper ytterligare och tillbringar en stor del av tiden på praktik på en arbetsplats utanför skolan. Skolan har ett EU-finansierat samarbete med europeiska länder där du kan få möjlighet att göra en del av ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Ester Mosessons gymnasium har mer 20 års erfarenhet av elevutbyten i andra länder.

I programmet ingår 200 poäng Individuellt val. Det är en möjlighet för dig att fördjupa dig inom bageri eller konditori, men du kan också läsa ämnen som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen

  • Bageri
  • Konditori
  • Café

Exempel på vidareutbildning inom branschen

  • Diplomerad konditor
  • Diplomerad bagare
  • Gesäll- och mästarprov
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Ester Mosessons gymnasium

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...


Läs mer om Ester Mosessons gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ester Mosessons gymnasium

Lärdomsgatan 5, Hus Göta
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Malin
Mina 3 år på Ester var verkligen de bästa! Jag valde att utbilda mig som konditor/bagare och fick mycket hjälp av mina grymma lärare, (Dino, Börje, Veronica som var mina favoriter) Om du vill utvecklas och ha chansen att tävla/ ha praktik utomlands är detta skolan för dig. Efter studenten gick jag ett 4:e år på Yrkeshögskolan i Kristianstad (Ges...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori från Ester Mosessons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information