Om utbildningen

Bageri och konditori
Du kan läsa inriktningen bageri och konditori både som yrkesprogram och som lärlingsutbildning. Är du en framtida bagare eller konditor? På Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Bageri och konditori får du en kreativ och utvecklande utbildning med möjlighet till studier och jobb utomlands.
Ester Mosessons gymnasium ger dig kunskaper inom bageri och du lär dig framställa såväl matbröd som kaffebröd. Du får lära dig grunderna i konditorihantverk och arbetar kreativt och noggrant med bland annat tårtor, marsipan och chokladarbete. Bakverken du tillverkar säljs på Esters salutorg till fikasugna och hungriga kunder.
Praktisera på bageri utomlands
Under årskurs tre på Ester Mosessons gymnasium inriktning Bageri och konditori fördjupar du dina kunskaper ytterligare och tillbringar en stor del av tiden på praktik på en arbetsplats utanför skolan. Skolan har ett EU-finansierat samarbete med europeiska länder där du kan få möjlighet att göra en del av ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Ester Mosessons gymnasium har mer 20 års erfarenhet av elevutbyten i andra länder.
Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen
- Bageri
- Konditori
- Café
Exempel på vidareutbildning inom branschen
- Diplomerad konditor
- Diplomerad bagare
- Gesäll- och mästarprov
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb
På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...
Mina 3 år på Ester var verkligen de bästa! Jag valde att utbilda mig som konditor/bagare och fick mycket hjälp av mina grymma lärare, (Dino, Börje, Veronica som var mina favorit...