Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Bageri och konditori

Du kan läsa inriktningen bageri och konditori både som yrkesprogram och som lärlingsutbildning. Är du en framtida bagare eller konditor? På Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Bageri och konditori får du en kreativ och utvecklande utbildning med möjlighet till studier och jobb utomlands.

Ester Mosessons gymnasium ger dig kunskaper inom bageri och du lär dig framställa såväl matbröd som kaffebröd. Du får lära dig grunderna i konditorihantverk och arbetar kreativt och noggrant med bland annat tårtor, marsipan och chokladarbete. Bakverken du tillverkar säljs på Esters salutorg till fikasugna och hungriga kunder.

Praktisera på bageri utomlands

Under årskurs tre på Ester Mosessons gymnasium inriktning Bageri och konditori fördjupar du dina kunskaper ytterligare och tillbringar en stor del av tiden på praktik på en arbetsplats utanför skolan. Skolan har ett EU-finansierat samarbete med europeiska länder där du kan få möjlighet att göra en del av ditt arbetsplatsförlagda lärande (APL). Ester Mosessons gymnasium har mer 20 års erfarenhet av elevutbyten i andra länder.

Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen

  • Bageri
  • Konditori
  • Café

Exempel på vidareutbildning inom branschen

  • Diplomerad konditor
  • Diplomerad bagare
  • Gesäll- och mästarprov
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ester Mosessons gymnasium
Lärdomsgatan 5, Hus Göta
417 56 Göteborg

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...

Läs mer om Ester Mosessons gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Malin
08 feb 2017
Lärorik skola och sköna lärare!

Mina 3 år på Ester var verkligen de bästa! Jag valde att utbilda mig som konditor/bagare och fick mycket hjälp av mina grymma lärare, (Dino, Börje, Veronica som var mina favorit...

Visa hela
Sponsrad