Elever som serverar mat

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du få lära dig servera, baka, stycka kött, dekorera tårtor och göra snygga uppläggningar. Skolan erbjuder flera spännande inriktningar inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet som ger dig många olika möjligheter. Att guida turister i vildmark eller storstad, ordna konferenser, jobba som receptionist, arbeta med charterturism eller kryssningar är några av de vägar du kan välja att gå på Esters.

Hitta ditt område inom restaurang och livsmedel

Under ditt första år på Ester Mosessons gymnasium  får du testa olika yrkesområden för att under andra året fördjupa dina kunskaper och välja en inriktning. Om du vill göra minst hälften av din utbildning ute på arbetsplats kan du välja en lärlingsutbildning. Då får du med stöd av en handledare ännu mer praktiska inslag i din utbildning. Lärling finns som alternativ inom:

• Kök och servering
  • Bageri och konditori
  • Kött och chark
  • Färskvaror, delikatess och catering
  • Hotell och konferens
  • Turism och resor

På Ester Mosessons gymnasium kan du också få grundläggande högskolebehörighet genom att välja kompletterande kurser.

Utlandspraktik

En viktig del av utbildningen är Arbetsplatsförlagt lärande, APL. Skolan har ett nära samarbete med företag i branschen runt om i Göteborg med omnejd. Ester Mosessons gymnasium har också samarbete med flera europeiska länder genom skolans CHASE-projekt, vilket gör det möjligt för dig att göra din APL utomlands i ett annat europeiskt land i årskurs 3.

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Ester Mosessons gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Ester Mosessons gymnasium

Öppet Hus

Välkomna till Esters på Lärdomsgatan 5 på Lindholmen i Göteborg.

Nytt inför nästa läsår är programmet Hotell-Turism.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ester Mosessons gymnasium.

Ester Mosessons gymnasium

Lärdomsgatan 5, Hus Göta

goteborg.se

Snittbetyg: 5