Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
8 maj, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 216,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
8 maj, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 216,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Bli bagare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet - Ystad Fria Läroverk

Att sätta händerna i en riktigt maffig deg eller lägga sista detaljen på en väldekorerad tårta är bara några av anledningarna till att välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori. Här finns alla möjligheter att utveckla ditt intresse för att skapa alla tänkbara bakverk. Vi arbetar alltid från grunden, både när det gäller kunskap och råvaror, och vi strävar mot att arbeta med ekologiska råvaror så ofta som vi kan.

Programmet är väldigt varierande och du kommer få möjlighet att utveckla dina färdigheter och hitta ditt personliga uttryck. Det vi skapar i vårt bageri säljs i vårt café, vilket gör att du även får träna på försäljning i en lugn miljö med glada kunder. Förutom kurser inom bageri läser du bland annat konditori, choklad och konfektyr, livsmedels- och näringskunskap och entreprenörskap och företagande.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ystad Fria Läroverk
Björnstjernegatan 1C
271 39 Ystad

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Varje elev som börjar på Ystad Fria Läroverk...

Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
4/5
Anonym
04 apr 2016
4/5

En bra linje som ger många möjligheter inom praktik och bland annat framtida jobb. Mycket praktik som gör att man kommer ut och får lära sig väldigt mycket på olika arbetsplats...

Visa hela
5/5
Tobias
20 jan 2016
RL BAG15

Det är hel okej och det är roligt i bageriet. Tråkigt med ugnen och jag skulle vilja lära mig mer med kaffe men Kaffe maskinen är ju inte inkopplad

5/5
araghast of nurgle
20 jan 2016
Bageri & Konditori

det är en bra linje men det finns saker som behövs repareras såsom diskmaskinen och ugnen

Sponsrad