Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 115,0
    (medelvärde: 175,0) * statistik från 2020
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Om utbildningen

Bli bagare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Att sätta händerna i en riktigt maffig deg eller lägga sista detaljen på en väldekorerad tårta är bara några av anledningarna till att välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori. Här finns alla möjligheter att utveckla ditt intresse för att skapa alla tänkbara bakverk. Vi arbetar alltid från grunden, både när det gäller kunskap och råvaror, och strävar efter att arbeta med ekologiska råvaror så ofta vi kan. Programmet är väldigt varierande och du kommer att få möjlighet att utveckla dina färdigheter och hitta ditt personliga uttryck.

Tre år på programmet

ÅR 1
Lär dig grunderna i bageri- och restaurangbranschen, få en förståelse för hur allt fungerar och lär dig om de lagar och regler som gäller när du arbetar i bageri- och konditoriverksamhet.

ÅR 2
Under ditt andra år får du träna på att samarbeta med dina kollegor och hitta din personliga stil som bagare eller konditor. Under året har du även en längre praktik där du får chansen att jobba med det du är mest intresserad av. Du kan också läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

ÅR 3
Praktiken är i fokus under ditt sista år på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på din praktikplats har du också en handledare som coachar och ger dig ny kunskap. Du genomför också ett gymnasiearbete som är kopplat till dina intressen och dina studier.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Skolan brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Fria är övertygad om att det är viktigt för...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 7 recensioner.

Anonym
En bra linje som ger många möjligheter inom praktik och bland annat framtida jobb. Mycket praktik som gör att man kommer ut och får lära sig väldigt mycket på olika arbetsplatser.
Tobias
Det är hel okej och det är roligt i bageriet. Tråkigt med ugnen och jag skulle vilja lära mig mer med kaffe men Kaffe maskinen är ju inte inkopplad
araghast of nurgle
det är en bra linje men det finns saker som behövs repareras såsom diskmaskinen och ugnen
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Ystad Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information