Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Ystad Fria Läroverk
Programinformation
Ystad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Utbildningsinfo

Bli bagare på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Ystad Fria Läroverk

Att sätta händerna i en riktigt maffig deg eller lägga sista detaljen på en väldekorerad tårta är bara några av anledningarna till att välja Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori. Här finns alla möjligheter att utveckla ditt intresse för att skapa alla tänkbara bakverk. Vi arbetar alltid från grunden, både när det gäller kunskap och råvaror, och strävar efter att arbeta med ekologiska råvaror så ofta vi kan. Programmet är väldigt varierande och du kommer att få möjlighet att utveckla dina färdigheter och hitta ditt personliga uttryck.

Tre år på programmet

ÅR 1
Lär dig grunderna i bageri- och restaurangbranschen, få en förståelse för hur allt fungerar och lär dig om de lagar och regler som gäller när du arbetar i bageri- och konditoriverksamhet.

ÅR 2
Under ditt andra år får du träna på att samarbeta med dina kollegor och hitta din personliga stil som bagare eller konditor. Under året har du även en längre praktik där du får chansen att jobba med det du är mest intresserad av. Du kan också läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

ÅR 3
Praktiken är i fokus under ditt sista år på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och på din praktikplats har du också en handledare som coachar och ger dig ny kunskap. Du genomför också ett gymnasiearbete som är kopplat till dina intressen och dina studier.

Idrottsprofil

För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för idrott och träning. Du går en inriktning med mycket idrott på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Ystad Fria Läroverk erbjuder vi följande idrottstillval: Fys och fotboll.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Som boende i samma kommun som Ystad Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori är en yrkesförberdande utbildning som ger dig en yrkesexamen. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk

Ystad Fria Läroverk – för studier & träning

Ystad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och har en tydlig syn på hur det ska gå till. Du behöver inte ha med dig toppbetyg från högstadiet, men i skolan...


Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ystad Fria Läroverk

Björnstjernegatan 2 B
271 39 Ystad

Recensioner

Anonym
(4)
En bra linje som ger många möjligheter inom praktik och bland annat framtida jobb. Mycket praktik som gör att man kommer ut och får lära sig väldigt mycket på olika arbetsplatser.
Tobias
(5)
Det är hel okej och det är roligt i bageriet. Tråkigt med ugnen och jag skulle vilja lära mig mer med kaffe men Kaffe maskinen är ju inte inkopplad
araghast of nurgle
(5)
det är en bra linje men det finns saker som behövs repareras såsom diskmaskinen och ugnen
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, fyll i följande uppgifter: