Mer om Bageri och konditori
Vill du lära dig att baka bröd, kakor och bakelser på gymnasiet?
Är du intresserad av att baka bröd, kakor och bakelser är Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori något för dig. När du går en gymnasieutbildning inom bageri och konditori lär du dig att baka olika sorters bröd, kakor och bakelser. Du lär dig om hur du hittar råvaror av bra kvalitet samt hur du använder och förvarar dem på bästa sätt. Dessutom går du igenom med klassen vilka regler det finns för hygien och arbetsmiljö på ett bageri eller ett konditori.
Fortsätt att utvecklas i arbetslivet på ett konditori eller bageri
Efter en gymnasieutbildning inom konditori och bageri kan du tillverka bröd, bakverk, konditoriprodukter och marknadsföra butikerna på ett professionellt sätt efter recept. Din förmåga att skapa vackra och goda produkter kommer att öka mycket under din utbildning inom konditori och bageri. För att kunna fortsätta att lära dig i arbetslivet får du testa på hur det är att planera, organisera, genomföra och utvärdera ditt arbete. På så sätt kommer du att kunna förbättra dig inom alla dessa områden och baka godare och snyggade produkter på ett med effektivt sätt.
Mycket praktisk undervisning inom bageri och konditori
Gymnasieutbildningen inom konditori och bageri handlar mycket om praktiska övningar, eftersom bakning till stor del är ett hantverk. På de allra flesta gymnasieutbildningar i ämnet får du även praktik på ett bageri eller konditori.

Alice pluggar på Grillska Gymnasiet i Sundbyberg! Läs om hur det är att plugga Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Grillska Gymnasiet!
Läs mer
Isac går andra året på El och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Isac tycker att praktiken är det bästa med utbildningen där han bland annat har fått koppla armaturer på Åhléns. I framtiden drömmer han om att starta eget bolag.
Läs mer
Simon är 15 år och pluggar restaurang med inriktning kök på Internationella hotell- och restaurangskolan. Det bästa med utbildningen är att få laga mat, och all typ av mat.
Läs mer
Sally Holmgren går första året på Restaurang och livsmedel på Praktiska Gymnasiet Örnsköldsvik.
Läs mer
Ida är 17 år gammal och läser hotell- och turismprogrammet på IHR. Hon brinner för bra service och trivs bra på skolan. Hon har precis avslutat sin första APL.
Läs mer
Hitta en gymnasieskola du är intresserad av
Gör en intresseanmälan
Skolan kontaktar dig med mer information