Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 217,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 217,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Nyköping Strand Utbildningcentrum, inriktning Bageri och konditori

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Nyköping Strand Utbildningscentrum är en utbildning som ger dig kunskaper för arbete inom restaurang, bageri, delikatess och catering.

I samarbete med branschens bästa aktörer ger skolan dig en gedigen grund att stå på när du ska ut i arbetslivet. Utbildningen är ett yrkesprogram men utbildningen ger dig också högskolebehörighet för fortsatta studier.

Inriktningen Bageri och konditori

Inriktningen bageri och konditori ska ge kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ska ge de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksam­het. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

Hur utbildningen ska utveckla dig som elev

  • Kunskaper inom restaurang- och livsme­delsbranschen, med gäst och kundfokus, med såväl traditionella som moderna metoder.
  • Kunskaper om och färdigheter i livsmedelsproduktion, matlagning och servering.
  • Kunskaper om måltiden som helhet.
  • Förmåga att samverka med andra, att arbeta i grupp.
  • Förmåga att arbeta med planering, organisation och ekonomi.
  • Kunskaper om livsmedel och måltider i andra kulturer.
  • Kunskaper om arbete i andra länder.

Utbildningen ska även ge kunskaper i:

  • Kommunikation, arbetsmiljö, försäljning, hygien, näringslära, specialkoster, alkoholservering, entreprenörskap och företagande.
  • Att bemöta kunder, service.
  • Att ta initiativ, vara lyhörda och att kunna arbeta självständigt.


Efter utbildningen

Ett program som ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang, bageri och med färskvaror.

Måltiden är central i utbildningen. Alla delar samverkar för att skapa måltidsupplevelser.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nyköping Strand Utbildningscentrum
Gästabudsvägen 6,
611 31 NYKÖPING

Detta är den lilla gymnasieskolan med ca 150 ungdomar. Fördelen med att skolan är liten är att du som elev får en unik chans att vara med och påverka din utbildning. Grunden till den kvalitet och trivsel gymnasieskolan har beror...

Läs mer om Nyköping Strand Utbildningscentrum och visa alla program.

Sponsrad