Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Tranellska gymnasiet
Programinformation
Västerås
Antal elever: cirka 100 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 205,7) * statistik från 2021

Film

Bageri & konditori

Om utbildningen

Arbeta inom bageri eller konditori efter utbildning på Tranellska gymnasiet

Tranellska har Västerås bästa restaurang- och bageriutbildningar. Här läser du till kock, servitör, bagare, konditor eller bartender i centrala, nyrenoverade lokaler. Många av våra elever har jobb redan på avslutningsdagen.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tranellska är rätt utbildning för dig som vill bli kock, servitör, bagare, konditor eller bartender. Här får du rätt kunskaper och erfarenhet för att kunna få ett riktigt bra jobb inom restaurang- eller bageribranschen. Du får prova alla områden under årskurs ett för att sedan välja inriktning till årskurs två.

Din utbildning hos oss bygger på både teori och praktiskt arbete. Vi jobbar i team, det gör att du lär dig delaktighet och ansvar, egenskaper som är viktiga i våra branscher. Hos oss får du utveckla din kreativitet, initiativförmåga och servicekänsla. Under ditt tredje år kan du välja att göra praktik utomlands. Vi samarbetar med skolor i Portugal, Spanien och Frankrike.

På Tranellska får du jobba varierat med en stor del praktiskt arbete i vår egen restaurang och i vårt bageri. Du kommer att studera i våra nya fina lokaler, granne med Löga Strand och Lögarängen, ett stenkast från våra samarbetspartners inom branschen. Din APL-tid gör att du får goda kontakter och stora möjligheter till jobb. De flesta har jobb redan på studentdagen och du hittar många av våra tidigare elever på Västerås bästa restauranger och bagerier.

Du som vill kan få grundläggande högskolebehörighet så att du kan studera vidare på högskola. Efter restaurang- och livsmedelsprogrammet kan du också läsa vidare på yrkeshögskola eller andra utbildningar inom restaurang och bageri.

Inriktning Bageri och konditori

Här får du de kunskaper du behöver för att kunna jobba som bagare och konditor. Du lär dig baka allt från matbröd och chokladpraliner till bröllopstårtor. Du får möjlighet att delta i en SM-tävling och visa upp dina kunskaper. Vi har också en egen butik där vi säljer det matbröd och kaffebröd som du som elev har bakat.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Tranellska gymnasiet

Gör dig redo för jobb i framtidsbranscher på Tranellska gymnasiet

Vad drömmer du om? Vill du jobba med turism och upptäcka världen? Brinner du för matlagning, eller vill du kanske bli stans bästa konditor? Är du en entreprenör som vill starta eget företag? På Tranellska lär du dig både teori...


Läs mer om Tranellska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tranellska gymnasiet

Stensborgsgatan 1
721 32 Västerås

 Visa telefonnummer
www.vasteras.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

elev
Jag går nu andra året på Tranellska och är mycket nöjd. Jag bor en bit från skolan och måste pendla en timme fram och tillbaka varje dag men det är helt klart värt det. Det är väldigt hög nivå på yrkeslektionerna och du får all hjälp du behöver. Jag lär mig nya saker varje dag och har bra lärare. Själva bageriet och köket är jätte fint men reste...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Tranellska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tranellska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information