Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 239,7)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 239,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Bageri och Konditori

På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du möjlighet att utveckla ditt intresse i att skapa alla tänkbara bakverk. Du lär dig från grunden genom att träna och praktiskt utveckla dina kunskaper. Du får arbeta med allt från matbröd, tårtor, bakverk och choklad till att skapa kompletta desserter. 

Internationell arbetsmarknad

Livsmedels- och restaurangbranschen har en stark internationell prägel. I utbildningen ingår därför kunskaper om livsmedel och måltider i andra kulturer, samt kännedom om arbete i andra länder. Det finns också möjligheter till fördjupade studier i engelska.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Förutom att utvecklas på skolan har du under dina tre år hos oss 20 veckors praktik (APL). Du får göra APL på konditori, café & bageri i Stockholm, och har även möjlighet att åka utomlands. Vi jobbar med seriösa och professionella handledare. Vårt stora kontaktnät i branschen gör att vi har många olika praktikplatser, krogar i världsklass, hotell, bagerier, konditorier och cateringföretag.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Programmet ger en yrkesexamen som innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Du får också grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola. Du kommer att upptäcka en bransch som präglas av lagarbete och kreativitet. Bageriutbildningen ger dig också möjlighet att arbeta utomlands. 

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri och konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder gymnasieutbildningar inom restaurang och servering, bageri och konditori samt hotell och turism. Efter en utbildning hos oss är du väl förberedd för en karriär inom din bransch. På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du sätta...

Läs mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan och visa alla program.

Sponsrad