Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang och livsmedelsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Mariestad

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Utbildning Skaraborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
Mejladress: utbildning@skaraborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang och livsmedelsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Vänergymnasiet Olins Mariestad
Hantverkaregatan 7
542 32 Mariestad

Vänergymnasiet Olins Mariestad

I centrala Mariestad, med utsikt över Vänern, ligger Vänergymnasiet Olins Mariestad. På skolan kan du läsa yrkesförberedande program inom fordon och restaurang. När du slår upp dörrarna till skolan möts du av doften av nybakat bröd och ett svagt muller...

Läs mer om Vänergymnasiet Olins Mariestad och visa alla program.

Sponsrad