Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Sturegymnasiet
Programinformation
Halmstad
Antal elever: cirka 90 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 221,5) * statistik från 2020

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet inriktning Bageri & konditori på Sturegymnasiets lärlingsutbildning

Detta program går endast att läsas som lärling

Är du intresserad av ett spännande och annorlunda sätt att lära? Vill du arbeta och har en stark egen drivkraft? Då är lärlingsutbildning något för dig!

Lärlingsutbildning ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära. Lärlingsutbildning är inte ett eget program utan ett annat sätt att läsa de yrkesprogram som erbjuds som lärlingsutbildning.

Hur fungerar det då?

Utbildningen har samma innehåll och examensmål som den skolförlagda varianten. Behörighetskraven för att bli antagen är också desamma. Den stora skillnaden är ett annat sätt att lära, som vi tror gör det lättare att få jobb efter gymnasiet. Du blir behörig för fortsatta studier på yrkeshögskola. Vill du ha behörighet för högskola, kan du självklart läsa in detta under utbildningen. Både behörighet för yrkeshögskola/högskola och lättare att få jobb alltså!

Antalet utbildningsplatser är starkt begränsat till det antal arbetsplatser skolan kan skriva avtal med inom varje bransch, och vi arbetar bara med de bästa arbetsplatserna. Som gymnasielärling har du din hemvist på Sturegymnasiet, där du går i en klass där alla är lärlingar från olika yrkesinriktningar. Tillsammans läser ni de gymnasiegemensamma ämnena. Yrkeslärare från respektive program ansvarar för ditt lärande när du är på arbetsplatsen och gör regelbundna besök där. Som lärling följer du din handledares arbetstider, vilket kan betyda både kvällar, tidig morgon och helger. Du jobbar 8-timmarsdag när du är på arbetsplatsen. Minst 50 % av din gymnasieutbildning sker på en eller flera arbetsplatser beroende på vilket program du går, fullt upp alltså!

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Sturegymnasiet

Välkommen till Sturegymnasiet i Halmstad!

Sturegymnasiet är en gymnasieskola i Halmstad där du får hjälp mot din kreativa framtid. Blanda skoltid och fritid genom att studera det som du faktiskt älskar att göra. Vad sägs om en skoldag som är så rolig att du aldrig...


Läs mer om Sturegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sturegymnasiet

Engelbrektsgatan 36
30250 Halmstad

 Visa telefonnummer
www.sturegymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Sturegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sturegymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information