Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang, bageri och med färskvaror.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet har tre inriktningar: Bageri & konditori, Färskvaror, delikatesser & catering, och Kök & servering. Alla inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Bageri & konditori

Inriktningen bageri och konditori ska ge kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ska ge de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg
Grepgatan 9
42465 Angered

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg

Rätten till RH-anpassad utbildning är en rättighet för dig med omfattande rörelsehinder (15 kap 35 § skollagen). Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassad för ungdomar med svåra rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller...

Läs mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg och visa alla program.

Sponsrad