Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Inriktning Bageri & konditori

På den här inriktningen får du lära dig mer om bageri och konditori. Du får lära dig om hantverket för att kunna jobba både på liten och stor skala. Inriktningen bageri och konditori på restaurang och livsmedelsprogrammet kan leda till yrken som bagare eller konditor.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.
Riksgymnasiet för döva och hörselskadade
Riksgymnasiets kansli
Västra Bangatan 7A
703 54 ÖREBRO

Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade

Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...

Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.

Sponsrad