Visa gymnasium.se som: Mobil
Visar 1-36 av 36 träffar
  • = Gymnasieskolan har ett eller flera elevreportage
  • = Videopresentation finns
  • = Riksintag
Visar 1-36 av 36 träffar
 

Mer om Turism och resor

Arbete inom turism och resor efter gymnasiet är för dig som är framåt och serviceinriktad. Det kan vara ett slitigt arbete under vissa stunder, men du möter många roliga och intressanta människor på vägen!

Är du kreativ och serviceinriktad?

Arbete med turism och resor är för dig som tycker om att arbeta med människors upplevelser. Gymnasieprogram inom turism och resor innehåller allt från att marknadsföra och sälja resor, till att planera resor, boende, mat och aktiviteter under resan. Därför bör du vara lite av en entreprenör och tycka om att komma på kreativa uppslag och lösningar för besökare och resenärer.

På gymnasieprogram inom turism och resor lär du dig att bemöta kunder och besökare välkomnande och professionellt. I gymnasieprogram inom turism och resor läggs stort fokus på språk, som är viktigt för att du ska kunna bemöta människor från olika länder. Turism och resor är också för dig som kan tänka dig att starta eget företag inom någon av branscherna, eftersom du också läser om destinationsutveckling och branschstrategier liksom kurser som tar upp eget företagande och entreprenörskap.

Flera utbildningsvägar för att arbeta inom turism

En gymnasieutbildning som riktar sig mot turism och resor banar väg för lokala utbildningar liksom eftergymnasiala utbildningar på högskola, universitet, KY-utbildningar och YH-utbildningar.

Arbeten efter att ha gått ett gymnasieprogram inom turism och resor kan vara:
Vildmarkskock, jaktguide, fiskeguide, fiskeinstruktör, fjällguide, jaktinstruktör, skidguide, skoterguide, turismkoordinator, ridtursguide, naturupplevelseguide, campingvärd, stugvärd, hotellvärd, reseledare, eller arbeta på konserter, event, mässor eller temaveckor.