Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Håller du med om att mat är livet? Vill du lära dig att laga och servera de bästa maträtterna? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet för dig!
Som kock eller servitör/servitris får du använda din kreativitet och skaparförmåga varje dag. Det är aktiva yrken där du behöver vara på tårna samtidigt som du får laga och servera riktigt god mat och dryck.
Efter gymnasiet
Du kan efter gymnasiet börja jobba inom den breda och spännande restaurangbranschen.
Möjliga yrken
Kock, servitör/servitris, bagare, slaktare.
Detta övar du också
Du tränar din samarbetsförmåga och ditt entreprenörskap. Eftersom restaurangbranschen blir alltmer internationell får du också fördjupade kunskaper i engelska, vilket är bra om du i framtiden vill jobba utomlands.
Utbildningsresa
Tillsammans med dina klasskamrater åker du till en storstad i Europa. Då kan du lära dig mer om internationell matlagning och hur restaurangbranschen fungerar i andra länder.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
På Yrkesgymnasiet behöver du inte vänta 3 år på att få börja din yrkeskarriär
Hos oss får du lära dig ett yrke genom att testa det på riktigt – här är mer än hälften av din studietid på en arbetsplats. På så sätt kan du lära dig ditt yrke, få viktig erfarenhet och goda kontakter....