Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Håller du med om att mat är livet? Vill du lära dig att laga och servera de bästa maträtterna? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet för dig!

Som kock eller servitör/servitris får du använda din kreativitet och skaparförmåga varje dag. Det är aktiva yrken där du behöver vara på tårna samtidigt som du får laga och servera riktigt god mat och dryck.

Efter gymnasiet

Du kan efter gymnasiet börja jobba inom den breda och spännande restaurangbranschen.

Möjliga yrken

Kock, servitör/servitris, bagare, slaktare.

Detta övar du också

Du tränar din samarbetsförmåga och ditt entreprenörskap. Eftersom restaurangbranschen blir alltmer internationell får du också fördjupade kunskaper i engelska, vilket är bra om du i framtiden vill jobba utomlands.

Utbildningsresa

Tillsammans med dina klasskamrater åker du till en storstad i Europa. Då kan du lära dig mer om internationell matlagning och hur restaurangbranschen fungerar i andra länder.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Yrkesgymnasiet Göteborg
Ranängsvägen 9 (7-11)
41664 Göteborg

På Yrkesgymnasiet behöver du inte vänta 3 år på att få börja din yrkeskarriär

Hos oss får du lära dig ett yrke genom att testa det på riktigt – här är mer än hälften av din studietid på en arbetsplats. På så sätt kan du lära dig ditt yrke, få viktig erfarenhet och goda kontakter....

Läs mer om Yrkesgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad