Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering

Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 130 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 132,5
    (medelvärde: 208,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-05-03
en person som bakar

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering - Servering 

Vill du gå på en skola som ger dig goda framtidsutsikter? Väljer du Internationella Hotell- och Restaurangskolan kommer du att gå på ett gymnasium där du kan ställa höga krav på utbildningen. Internationella Hotell- och Restaurangskolan är en friskola mitt på Kungsholmen med ljusa och nyrenoverade lokaler. Dessutom har skolan en alldeles ny egen restaurang några hundra meter från skolan.

Kock, servitör, sommelier eller ostmästare?

Det kan du kalla dig efter att ha gått restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering. Om du läser till kurser för en högskolebehörighet kan du dessutom välja mellan spännande yrkeshögskoleutbildningar eller restauranghögskolor.

Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Oavsett vilken sida serveringsluckan du är jobbar du med tempo i team. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar alkohol och bemöter gäster. I årskurs tre specialiserar du dig inom kök eller servering. I köket jobbar du kreativt med råvaror, kombinerar smaker, tillreder och presenterar snyggt på tallriken. I servitör/servitrisrollen har du gästens upplevelse i fokus, med allt från dukning till servering. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3.

Efter studenten – redo för jobb eller plugga vidare

Eftersom Restaurang- och livsmedelsprogrammet är yrkesförberedande med 20 veckors praktik, kan du börja jobba så fort du tagit studenten. En del elever jobbar till och med extra under gymnasietiden. Kock, servitör/servitris, barista och bagare är några av de jobb du kan söka.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Internationella Hotell- och Restaurangskolan - Morgondagens Mästare

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder en gymnasieutbildning som ger dig starten till en karriär inom restaurangnäringen. Utbildningen är även en plattform för en mängd andra yrken. Restaurang och livsmedelsbranschen expanderar kraftigt och erbjuder stora karriärmöjligheter såväl nationellt som internationellt. Skolan...


Läs mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Warfvinges väg 24
112 51 Stockholm

 Visa telefonnummer
restaurangskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering från Internationella Hotell- och Restaurangskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: