Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
1 februari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 239,7)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
1 februari, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 239,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering - Servering 

Vill du gå på en skola som ger dig goda framtidsutsikter? Väljer du Internationella Hotell- och Restaurangskolan kommer du att gå på ett gymnasium där du kan ställa höga krav på utbildningen. 

Kock, servitör eller ostmästare?

Det kan du kalla dig efter att ha gått restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering. Inom restaurangyrket lever du för kärleken till maten, men också för gästens upplevelse. Du lär dig kombinera mat och dryck, hur man serverar och bemöter gäster. I servitör/servitrisrollen har du gästens upplevelse i fokus, med allt från dukning till servering. Under kursen i entreprenörskap får du veta hemligheterna bakom att driva egen restaurang.

20 veckors praktik

En del av din yrkesexamen är APL, arbetsplatsförlagt lärande, och under din gymnasietid på Restaurangskolan har du 20 veckors praktik. Vi samarbetar med många av Sveriges främsta restauranger. Dessutom kan du göra utlandspraktik i årskurs 3. Vi driver även vår egna restaurang vilket ger dig praktisk erfarenhet under dina studier.

Efter studenten – redo för jobb eller plugga vidare

Eftersom Restaurang- och livsmedelsprogrammet är yrkesförberedande med 20 veckors praktik, kan du börja jobba så fort du tagit studenten. En del elever jobbar till och med extra under gymnasietiden. Kock, servitör/servitris, barista och bagare är några av de jobb du kan söka. Programmet ger dig även grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Internationella Hotell- och Restaurangskolan
Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

Internationella Hotell- och Restaurangskolan

Internationella Hotell- och Restaurangskolan erbjuder gymnasieutbildningar inom restaurang och servering, bageri och konditori samt hotell och turism. Efter en utbildning hos oss är du väl förberedd för en karriär inom din bransch. På Internationella Hotell- och Restaurangskolan får du sätta...

Läs mer om Internationella Hotell- och Restaurangskolan och visa alla program.

Sponsrad