Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Sågbäcksgymnasiet, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 15:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 143,5)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 15:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 143,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Sågbäcksgymnasiet

En utbildning för dig som gillar mat, dryck och upplevelser. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är till för dig som i framtiden vill arbeta inom kök och servering - vilket också är den inriktning som finns på Sågbäcksgymnasiet.

Innehåll på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Här får du lära dig hantverket att laga och hantera mat och dryck. Du utbildas i en professionell miljö av engagerade och kunniga lärare. Skolan driver Restaurang 3FEM2, som är öppen för allmänheten. Där får du som elev praktisera dina kunskaper inom kök, servering och bar. Under din utbildning finns det möjlighet att tävla inom kök och servering. Skolan strävar efter att under åk 3, i kursen ”Mat och dryck i kombination”, genomföra en utlandsresa där kunskaperna inom området fördjupas.

APL

Du får en nära koppling till arbetslivet genom APL (arbetsplatsförlagt lärande). Då kommer du att vara på en restaurang och träna på både kök och servering. Möjlighet kan finnas att genomföra din APL utomlands.

Inriktning kök och servering

Kök och servering - för dig som vill bli kock eller servitör/servitris. Du lär dig att laga mat och servera samt får goda kunskaper kring hur mat och dryck kan kombineras. Den mat du lagar serveras till betalande gäster, på så sätt lär du dig betydelsen av kvalitet och god service och hur du skapar en bra helhetsupplevelse för gästerna. Ambitionen är att du ska få dubbel kompetens. I åk 3 väljer du fördjupning/yrkesutgång.

Efter din utbildning

Efter utbildningen kan du bland annat söka jobb som kock, kallskänka, servitör/servitris, bartender, barista, men även arbete med catering, event eller försäljning av delikatesser. Detta är en internationell bransch och du kan söka dig utomlands för att arbeta! 

Ladda ner broschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Huddinge

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

För att beställa information eller komma i kontakt med Sågbäcksgymnasiet, fyll i följande uppgifter:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sågbäcksgymnasiet
Huddingevägen 352
141 85 Huddinge

Välkommen till Sågbäcksgymnasiet

"En skola man pratar gott om, där vi tar eleverna på allvar och har höga förväntningar - en skola där eleverna lyckas." Vi har ett flertal olika yrkesinriktade utbildningar att välja mellan. Flera av de branscher vi samarbetar med har...

Läs mer om Sågbäcksgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad