Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Impius Gymnasium
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 110,0
    (medelvärde: 164,6) * statistik från 2019/20
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Om utbildningen

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet inriktning Kök och servering

Utbildningen vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder så som ADHD, Asperger syndrom, Autism etc. och som är intresserad av att jobba inom restaurangbranschen. Inriktningen Kök och servering ger dig kunskaper inom bland annat. matlagning, servering och bararbete.

Restauraung- och Livsmedelsprogrammet ger dig även fördjupade kunskaper om hur du ger god service och bemöter människor på ett bra sätt. Några yrken utbildningen kan leda till är:

  • Kock
  • Kallskänka
  • Servitris/servitör

Yrkesföreredande

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet är en yrkesutbildning som ger dig en yrkesexamen. Det innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Redan under din tid på utbildningen kommer du att få känna på riktigt arbete då du bland annat kommer att få arbeta i Impius restaurang, i restaurangen tillagas lunch åt cirka 250 personer dagligen. 

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Innan du börjar på Impius Gymnasium

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill man på skolan skapa sig en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...


Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Impius Gymnasium

Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Impius Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Impius Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: