Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Ester Mosessons gymnasium
Programinformation
Göteborg
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Om utbildningen

Kök och servering

Du kan läsa utbildningen både som yrkesprogram och lärlingsutbildning. Vill du jobba i en växande framtidsbransch med stora utvecklingsmöjligheter? Söker du en praktisk och kreativ gymnasieutbildning? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Kök & servering ett bra val!

På Ester Mosessons gymnasium lagar du mat för restaurang eller måltidsindustrin. Du kan också få servera mat och dryck och ge service åt gäster. Du utbildas både på plats på skolan på Lindholmen, och på olika företag genom ditt arbetsplatsförlagda lärande.

Få högskolebehörighet

I utbildningen ingår 200 valbara poäng – en möjlighet att välja kurser utifrån dina egna intressen. Det kan exempelvis vara fördjupningskurser inom din yrkesinriktning eller kurser inom något annat intresseområde. Du kan också välja kurser för grundläggande högskolebehörighet.

Gör praktik utomlands

Vill du lära dig om andra länders kulturer samtidigt sim du får fördjupade kunskaper inom kök och severing? Då kan du få göra praktik utomlands genom Ester Mosessons gymnasiets kontakter runtom i Europa. Skolan har ett stort nätverk med skolor och arbetsgivare i många olika länder och har jobbat med elevutbyten sedan 1995.

Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen

  • Á la carte restaurang
  • Lunchrestaurang
  • Måltidsservice/storkök
  • Café

Exempel på vidareutbildning inom branschen

  • Köksmästare
  • Sommelier
  • Restaurangchef
  •  Hovmästare
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Ester Mosessons gymnasium

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...


Läs mer om Ester Mosessons gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ester Mosessons gymnasium

Lärdomsgatan 5, Hus Göta
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Ester Mosessons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information