Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Kök och servering

Du kan läsa utbildningen både som yrkesprogram och lärlingsutbildning. Vill du jobba i en växande framtidsbransch med stora utvecklingsmöjligheter? Söker du en praktisk och kreativ gymnasieutbildning? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Kök & servering ett bra val!

På Ester Mosessons gymnasium lagar du mat för restaurang eller måltidsindustrin. Du kan också få servera mat och dryck och ge service åt gäster. Du utbildas både på plats på skolan på Lindholmen, och på olika företag genom ditt arbetsplatsförlagda lärande.

Gör praktik utomlands

Vill du lära dig om andra länders kulturer samtidigt sim du får fördjupade kunskaper inom kök och servering? Då kan du få göra praktik utomlands genom Ester Mosessons gymnasiets kontakter runtom i Europa. Skolan har ett stort nätverk med skolor och arbetsgivare i många olika länder och har jobbat med elevutbyten sedan 1995.

Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen

  • Á la carte restaurang
  • Lunchrestaurang
  • Måltidsservice/storkök
  • Café

Exempel på vidareutbildning inom branschen

  • Köksmästare
  • Sommelier
  • Restaurangchef
  •  Hovmästare
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ester Mosessons gymnasium
Lärdomsgatan 5, Hus Göta
417 56 Göteborg

Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – en utbildning som leder till jobb

På Esters får du hålla på med det bästa i livet: mat och resor! Här finns möjligheter för dig att hitta en utbildning som kan ta dig till helt nya platser i världen. Som elev på Ester Mosessons gymnasium kan du...

Läs mer om Ester Mosessons gymnasium och visa alla program.

Sponsrad