Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Praktiska gymnasiet Halmstad
Programinformation
Halmstad
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Film

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Om utbildningen

Kök och servering på schemat på Praktiska Gymnasiet Halmstad

Vill du träna upp dina matlagningsfärdigheter under din gymnasietid? Då kommer du stortrivas på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. På Praktiska Gymnasiet i Halmstad kommer du att lära dig att laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt baka i bageri. Du får dessutom hantera både dryck och livsmedel. För dig som vill läsa en varierande utbildning, välj Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Praktiska Gymnasiet!

Inriktning Kök och Servering

På inriktningen Kök och servering får du lära dig att tillaga och servera mat till varm- och kallkök samt storkök. Du får även lära dig att sätta ihop matsedlar, välja ut rätt råvaror samt laga rätter efter olika typer av tillfällen och olika gästers önskemål.
Du får lära dig att jobba i ett högt tempo då det är vanligt förekommande inom branschen, du kommer även få prova på att jobba i restaurang, servera samt ta emot beställningar från gäster. Efter utbildningen kommer du att kunna jobba som kock eller servitris/servitör.

Framtida yrken

  • Kock
  • Servitris - servitör
Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via Antagningskansliet i Halmstad. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, Box 248 301 06 HALMSTAD
Telefon: 035-19 29 23
E-post: lennart.hakansson@halmstad.se

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Halmstad

Praktiska Gymnasiet Halmstad – en skola mitt i arbetslivet

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Halmstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Halmstad

Skyttevägen 34
302 44 Halmstad

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Praktiska gymnasiet Halmstad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: