Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Praktiska gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 162,5) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-09
2022-01-20
2022-04-28
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Vill du jobba med mat och servering? Gå Restaurang- och livsmedelsprogrammet!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som gillar matlagning och är intresserad av smaker från hela världen. På Praktiska Gymnasiet i Borås får du laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt baka i bageri. Du får dessutom hantera både dryck och livsmedel. Välj en varierande utbildning!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig chans att testa varierade arbetsuppgifter och välja den inriktning du helst vill satsa på i framtiden. Du får dessutom lära dig dukning, att servera kunder och att känna på branschens höga tempo.

Inriktning Kök & Servering

En av inriktningarna du kan välja mellan är Kök och servering. I denna inriktning får du lära dig att tillaga och servera mat till varm- och kallkök samt storkök. Du lär dig också att sätta ihop matsedlar, välja ut rätt råvaror samt laga rätter efter olika typer av tillfällen och olika gästers önskemål.

Du jobbar i ett högt tempo och du kommer att få prova på att jobba i restaurang, servera samt ta emot beställningar från gäster. Efter utbildningen kommer du att kunna jobba som kock eller servitris/servitör.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Praktiska Gymnasiet utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen in i gemenskapen!

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök & Servering är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Risängsgatan 6
504 68 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering från Praktiska gymnasiet Borås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information