Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Praktiska gymnasiet Borås
Programinformation
Borås
Antal elever: 4 (år 1)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (Lägsta: 142,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-15
2020-04-15
Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Vill du jobba med mat och servering? Gå Restaurang- och livsmedelsprogrammet!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som gillar matlagning och är intresserad av smaker från hela världen. På Praktiska Gymnasiet i Borås får du laga olika rätter i varmkök, kallkök och storkök samt baka i bageri. Du får dessutom hantera både dryck och livsmedel. Välj en varierande utbildning!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig chans att testa varierade arbetsuppgifter och välja den inriktning du helst vill satsa på i framtiden. Du får dessutom lära dig dukning, att servera kunder och att känna på branschens höga tempo.

Inriktning Kök & Servering

En av inriktningarna du kan välja mellan är Kök och servering. I denna inriktning får du lära dig att tillaga och servera mat till varm- och kallkök samt storkök. Du lär dig också att sätta ihop matsedlar, välja ut rätt råvaror samt laga rätter efter olika typer av tillfällen och olika gästers önskemål.

Du jobbar i ett högt tempo och du kommer att få prova på att jobba i restaurang, servera samt ta emot beställningar från gäster. Efter utbildningen kommer du att kunna jobba som kock eller servitris/servitör.

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska Gymnasiet i Borås ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är inget undantag. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Borås söker du till programmet via Antagningsenheten Sjuhärad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
E-post: gymnasieantagningen@boras.se

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök & Servering är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Borås och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Borås

Praktiska gymnasiet Borås

Risängsgatan 4-6
50468 Borås

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer