Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Borås

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid!

Vi tror på att varva teori med mycket praktik. Det ger en helhet i undervisningen. Mycket praktik gör att du som elev får bra kunskaper om branschen och känner dig trygg i din arbetsroll.

Hos oss blir du som elev snabbt en del av gemenskapen. Eleverna umgås över programgränserna och även över årskullarna. Det är vanligt att lärarna kan namnen på alla eleverna på skolan. Vi håller klasserna så små som möjligt vilket ger våra lärare möjlighet att ge dig som elev det stöd du behöver.

APL

APL står för arbetsplatsförlagt lärande och syftet är att förbereda dig för arbetslivet och utveckla dina yrkeskunskaper. APL innebär att du har praktik ute på ett företag i minst 15 veckor av din gymnasietid. Mycket praktik gör att du som elev får en bra insyn i branschen och känner dig trygg i din arbetsroll. Dessutom får du möjlighet till att skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Lärling

Att läsa som lärling betyder att du gör minst halva din utbildning ute på ett företag. Lärling innebär också att du har lättare att få jobb direkt efter studenten eftersom du har ungefär 300 dagars arbetslivserfarenhet. Som lärling får du 1000 kronor extra i månaden av CSN.

Högskolebehörighet

Hos oss kan du gå ut med både en yrkesexamen och ha möjlighet för fortsatta studier! Du kan få högskolebehörighet genom att välja kurser genom det individuella valet eller läsa en utökad studiekurs. Vi håller alla dörrar öppna för dig och hjälper dig att planera din studietid.

Utlandspraktik

Praktiska Gymnasiet deltar i EuroPraktiska och samarbetar med företag i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland. Detta innebär att du som elev har möjlighet att göra din praktik utomlands, oftast kring tre veckor där du lär dig mycket om dig själv och ditt jobb.

Välkommen in i gemenskapen!

Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Borås, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Praktiska gymnasiet Borås

Reportage

Pontus går El- och energiprogrammet för att bli elektriker

Pontus blev tipsad om Praktiska gymnasiet av sina vänner. Nu går han inriktningen Elteknik på El- och energiprogrammet.

Anja och My på Bygg- och anläggningsprogrammet

Anja och My studerar andra året på Bygg- och anläggning med inriktning på Måleri på Praktiska Gymnasiet Borås.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Borås.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Risängsgatan 6
504 68 Borås

praktiska.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Praktiska gymnasiet Borås, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga