Praktiska Gymnasiet Borås – Hälften skola, hälften praktik

Söker du ett praktiskt inriktat gymnasium i Borås? Då har du kommit helt rätt! Praktiska Gymnasiet Borås bedriver populära gymnasieutbildningar. Skolan har funnits sedan 2007 och ända sedan starten har man utbildat elever genom lärlingsmodellen med goda resultat. Tidigare läsår har hela 80 procent av eleverna fått jobb efter examen!

Praktiska Gymnasiet Borås är skolan för dig som vill komma ut i arbete efter studenten. Men det är också skolan för dig som vill studera vidare efter gymnasiet. Du erbjuds en trevlig lärmiljö med teoretiska såväl som praktiska inslag. Praktiska Gymnasiet tror på att varva teori och praktik så mycket det går.

En stor del av dina yrkeskunskaper får du genom praktik ute på företag. I de skolförlagda programmen ingår minst 15 veckors praktik. Detta ger dig en fot in i arbetslivet och underlättar för dig som snabbt vill få jobb efter studenten. Du har dessutom möjlighet att läsa de kurser som ger grundläggande behörighet till vidare studier.

Gå en lärlingsutbildning i Borås!

Alla skolans utbildningar bygger på mesta möjliga praktik på en arbetsplats. Allra mest praktik får du om du väljer en lärlingsutbildning. Som lärling gör du hela 50 procent av din utbildning i form av APL, arbetsplatsförlagt lärande.

1000 kronor extra i månaden

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN.

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Borås!

Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska Gymnasiet Borås, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Praktiska Gymnasiet Borås

Praktiska Gymnasiet Borås på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska Gymnasiet Borås.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

50468 Borås

praktiska.se

Forum om Praktiska Gymnasiet Borås

Här kan du ställa frågor om Praktiska Gymnasiet Borås och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Hej 2009-09-23   fredde Hej, jag undrar varför inte erat byggprogram står med här?
0 Ang. ansökan 2009-06-10   Charina Hörndahl Hej! Min son Albin Hörndahl sökte till Ert gymnasium för en tid sedan. EL i 1:a hand och Målare i 2:hand. Vill gärna få svar på om ansökan är rätt, och när besked kommer. Mvh Charina Hörndah...
0 Naturbruk=Djur? 2009-05-06   Elin Andersson Hej! Går i 8 klass men har redan börjat fundera på gymnasieval. Jag har en liten fråga: Hur stor del av naturbruksprogrammet ägnas till djurvård?
1 hej 2009-01-10   m Hej! Jag undrar om ni har floristutbildning på borås praktiska gymnasium i borås?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Praktiska Gymnasiet Borås, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.