På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning

Här nedanför kan du läsa vad Andrina Benjamin och Titti Broman tycker om Tumba Gymnasium. Se vad de tycker om skolans lärare, undervisning, lokaler och mycket mer.

Tumba Gymnasium

andrina-tumba-gymnasium

"Alla trivs med varandra här"

Andrina Benjamin är 18 år och läser Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, info & kommunikation på Tumba Gymnasium.

Hur trivs du på Tumba gymnasium?
”Jag älskar Tumba gymnasium! Tumba Gymnasium var mitt förstahandsval, så jag trivs jättebra här! Människorna, eleverna och lärarna, de är alla så trevliga”, säger Andrina.

Berätta lite kort om din utbildning
”I ettan läser vi mest grunderna som alla gör. I tvåan skriver vi ganska mycket och det är väldigt kul. Nu i trean läser jag bland annat radioprogram – vilket är jättekul!”, berättar Andrina.

Hur är lärarna på Tumba Gymnasium?
”Lärarna är jättetrevliga och man får en personlig kontakt med dem. Min svensklärare till exempel är jätterolig vilket gör att lektionerna blir roliga och man lär sig mycket. Det är det som får en att orka läsa. Lärarna bryr sig jättemycket om oss elever, de kämpar verkligen för att vi ska få godkända och bra betyg. De finns alltid där, behöver man något extra kan man alltid bara fråga!”, säger Andrina.

Hur är skolans lokaler?
”Vår skola är fräsch och ganska stor, vilket är skönt att man kan röra sig runt på skolan och inte behöver sitta på samma plats hela tiden”, säger Andrina.

Vilket är ditt drömjobb?
”Jag skulle vilja bli författare. Jag skriver mycket vid sidan om studierna, men det är inte det jag kommer att satsa på att bli på högskolan. Jag vill plugga vidare, antagligen något som har med människors psyke att göra, psykologi, sociologi, något som gör att jag kan jobba med människor.”, berättar Andrina.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?
”Jag fick en krönika publicerad på Södra sidan och det var väldigt coolt för mig! Vi har även en skoltidning där jag har fått många artiklar publicerade.”, säger Andrina.

Skulle du rekommendera Tumba Gymnasium?
”Jag skulle absolut rekommendera Tumba Gymnasium till andra elever. Först och främst för att lärarna är så bra, jag har aldrig haft lärare som bryr sig så mycket om mina studier och mig personligen. Och människorna är trevliga, jag har aldrig sett någon mobbas eller mobba. Alla trivs med varandra här. Vi tycker om varandra, Tumba-power!”, avslutar Andrina.

andrina-tumba-gymnasium"Jag skulle verkligen rekommendera Tumba Gymnasium"

Titti Broman är 18 år och läser tredje året på Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik på Tumba Gymnasium.

Trivs du bra på Tumba Gymnasium?
”Jag trivs bra på Tumba Gymnasium”, säger Titti. ”Jag gillar att skolan är så stor, vilket gör att man träffar nytt folk hela tiden. Jag gillar lärarna också.”

”På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning mellan eleverna på de olika programmen. Det finns ställen där alla klasser kan umgås oavsett vilket program eller inriktning man går. Jag tycker att lärarna har mycket humor, vilket gör att det är kul på lektionerna, det gör mycket! Vi har inga lärare som bara är stränga och tråkiga. Alla lärarna kommunicerar bra med eleverna, det är det jag gillar!”, fortsätter Titti.

Berätta lite kort om din utbildning
”Vi ska åka till Haag i vår för att besöka domstolar!”, berättar Titti glatt. ”Det är inte så mycket plugg som man tror. Vi har en hel del prov, men det varierar mycket mellan olika ämnen, vilket är bra.”

Vilket är ditt drömjobb?
”Jag vet faktiskt inte vad mitt drömjobb är. Jag vill jobba på ett omväxlande jobb, där man inte gör samma sak hela dagarna. Jag har tänkt plugga vidare efter studenten och är sugen på att studera till jurist.”, säger Titti.

Skulle du rekommendera Tumba Gymnasium?
”Ja det skulle jag verkligen göra! Just för att det är väldigt bra lärare, man lär sig väldigt mycket, alla är väldigt seriösa på att studera och jag tycker verkligen det är en bra skola. 

Det är verkligen skön atmosfär och bra stämning överallt på skolan och mellan programmen!”, avslutar Titti.
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Företagande
Läs mer om Ekonomiprogrammet, Juridik
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Tumba Gymnasium.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.