Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 269,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 269,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Beteendevetenskap på Tumba gymnasium

På vilket sätt är vi individualister eller beroende av gruppidentitet? Beter man sig olika om man är fattig eller rik? Påverkar olika hög utbildning en människas värderingar? På Sam-Beteende får du kunskaper som är till stor nytta inom alla yrken där man på olika sätt kommer i kontakt med människor, till exempel polis, psykolog, lärare eller kriminolog.

Vårt arbetssätt

På det samhällsvetenskapliga programmet inriktning beteendevetenskap får du utveckla din förmåga att se helheter, att analysera och utvärdera. Vi arbetar med teman som går över ämnesgränserna, läser ämnen som ger en större förståelse för dig själv och för andra människor samt använder vetenskapliga metoder när vi arbetar. Exempel på teman kan vara "Genus", "Identitet", "Makt" eller "Ledarskap".

Vi tror på att visa eleverna verkligheten. Därför kombineras den dagliga undervisningen på skolan med besök utifrån av politiker och andra som är engagerade i samhället. Du kommer även att få göra olika studiebesök.

Människan i centrum

I programmet får du läsa flera beteendevetenskapliga ämnen. Psykologi är vetenskapen som handlar om oss själva, hur vi beter oss, vad vi känner, tycker och tänker. I ämnet psykologi tar vi upp frågor kring aggressivitet, sexualitet och personlighetsutveckling. Vi analyserar normalt och avvikande beteende och läser om psykiska sjukdomar. Sociologi handlar om olika levnadsvillkor i samhället och hur människan utvecklas och formas av omgivningen beroende på klass, kön och etnicitet.

Kommunikation handlar om hur vi människor kommunicerar och interagerar med varandra i ett vidare perspektiv samt konsekvenserna kring detta.

Ledarskap

Planering och organisation i arbetslivet blir allt viktigare. Ledarskap innebär i dag att få de anställda på företaget att kunna samarbeta, ta ansvar och känna sig delaktiga. Kursen Ledarskap och organisation handlar om hur man möter och leder människor i olika sammanhang samt hur olika ledarstilar påverkar individers, gruppers och organisationers verksamhet. SAM-Beteende ger dig en stor variation av framtida möjligheter, till exempel mot ”Human relations” (personalchef med mera) och du lär dig samtidigt mycket om dig själv och dina egna behov och drivkrafter.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning

Tumba Gymnasium

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad