Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 200 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 127,5
    (medelvärde: 280,0) * statistik från 2017

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap på Tumba Gymnasium

Läs Beteendevetenskap på Tumba gymnasium

På vilket sätt är vi individualister eller beroende av gruppidentitet? Beter man sig olika om man är fattig eller rik? Påverkar olika hög utbildning en människas värderingar? På Sam-Beteende får du kunskaper som är till stor nytta inom alla yrken där man på olika sätt kommer i kontakt med människor, till exempel polis, psykolog, lärare eller kriminolog.

Vårt arbetssätt

På det samhällsvetenskapliga programmet inriktning beteendevetenskap får du utveckla din förmåga att se helheter, att analysera och utvärdera. Vi arbetar med teman som går över ämnesgränserna, läser ämnen som ger en större förståelse för dig själv och för andra människor samt använder vetenskapliga metoder när vi arbetar. Exempel på teman kan vara "Genus", "Identitet", "Makt" eller "Ledarskap".

Vi tror på att visa eleverna verkligheten. Därför kombineras den dagliga undervisningen på skolan med besök utifrån av politiker och andra som är engagerade i samhället. Du kommer även att få göra olika studiebesök.

Människan i centrum

I programmet får du läsa flera beteendevetenskapliga ämnen. Psykologi är vetenskapen som handlar om oss själva, hur vi beter oss, vad vi känner, tycker och tänker. I ämnet psykologi tar vi upp frågor kring aggressivitet, sexualitet och personlighetsutveckling. Vi analyserar normalt och avvikande beteende och läser om psykiska sjukdomar. Sociologi handlar om olika levnadsvillkor i samhället och hur människan utvecklas och formas av omgivningen beroende på klass, kön och etnicitet.

Kommunikation handlar om hur vi människor kommunicerar och interagerar med varandra i ett vidare perspektiv samt konsekvenserna kring detta.

Ledarskap

Planering och organisation i arbetslivet blir allt viktigare. Ledarskap innebär i dag att få de anställda på företaget att kunna samarbeta, ta ansvar och känna sig delaktiga. Kursen Ledarskap och organisation handlar om hur man möter och leder människor i olika sammanhang samt hur olika ledarstilar påverkar individers, gruppers och organisationers verksamhet. SAM-Beteende ger dig en stor variation av framtida möjligheter, till exempel mot ”Human relations” (personalchef med mera) och du lär dig samtidigt mycket om dig själv och dina egna behov och drivkrafter.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Tumba Gymnasium

På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning

Läs mer Tumba Gymnasium

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
På Tumba Gymnasium är det jätteb...

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: