Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 230 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
 • Antagningspoäng: 142,5
  (medelvärde: 271,2) * statistik från 2021

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap på Tumba Gymnasium

Samhällsvetenskap på Tumba Gymnasium

Bryr du dig om vad som händer i världen? Vill du ta makten över ditt eget liv och påverka samhället? Vill du vara med och forma din egen framtid? Då är samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap (Sam-Sam) något för dig.

Här får du lära dig ...

... hur samspelet mellan individ och samhälle fungerar - nationellt och internationellt. Du lär dig att vara källkritisk och får utveckla din förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift, framförallt på svenska och engelska.

Du lär dig ett kritiskt förhållningssätt - att inte tro på allt som sägs och skrivs. Du kommer också att få träna dig i ett vetenskapligt arbetssätt genom att använda samhällsvetenskapliga teorier och metoder i dina arbeten. Det gör dig väl förberedd för studier på högskolenivå.

Vårt mål

Vårt mål är att du ska kunna förstå hur det svenska samhället fungerar, men även hur du kan påverka det. Fler och fler frågor blir internationella och bara genom ökad kunskap kan vi gripa in och förbättra världen. Den kunskapen ger vi dig.

Profilkurser på Sam-Sam

 • Samhällskunskap 3
 • Geografi 2
 • Historia 2
 • Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

 • NIU Handboll
 • LIU Ishockey
 • LIU Konståkning
 • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

På Tumba Gymnasium är det jättebra stämning

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
På Tumba Gymnasium är det jätteb...

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Läs mer